Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη διαχείριση σοβαρών ψυχικών διαταραχών

Νέα

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Διαχείρισης Σοβαρών και Επιμενουσών Ψυχικών Διαταραχών στις 25-27 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Grand Serai, από την εταιρεία «ΑΝΑΚΤΗΣΗ».
Ο ψυχίατρος κ. Φώτης Μωρόγιαννης μίλησε στο ITV για το συνέδριο που αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 300 άτομα.
Τα θέματα που αφορούν το συνέδριο είναι τα τρέχοντα θέματα μεταξύ των οποίων τα δικαιώματα των ασθενών, η αναγκαστική νοσηλεία, τα κλινικά θέματα όπως η νοσηρότητα και οι εξαρτήσεις καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις για τα φάρμακα αλλά και οι εξελίξεις για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Επίσης αναμένεται να συζητηθούν θέματα για νοσηλεία ειδικών πληθυσμών όπως για παράδειγμα των φυλακισμένων.
Ερωτηθείς ο κ. Μωρόγιαννης για την κατάθλιψη και τα νέα δεδομένα υποστήριξε ότι «Για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης οι γιατροί έχουν πολλά όπλα στη φαρέτρα τους» ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση των ασθενών με κατάθλιψη αλλά στην πραγματικότητα έχει αυξηθεί η ψυχική καταπόνηση εξαιτίας και των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια».
Ο κ. Μωρόγιαννης τόνισε ότι: «Τα θεραπευτικά μέτρα- εκτός από την ψυχολογική βοήθεια για να ανακαλύψουμε τα κύρια αιτία, είναι πολλά. Η κεταμινη ένα νέο φάρμακο, φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης παρά το γεγονός ότι είναι σε πειραματικό στάδιο» υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει πάντα να «απευθυνόμαστε σε ειδικούς γιατρούς».