ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ – Κάμερες και έλεγχοι στην Κόνιτσα μετά την ερώτηση

Νέα

Μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά με την Ερώτηση που είχε καταθέσει για την ενίσχυση της αστυνόμευσης της ακριτικής Κόνιτσας με θερμικές κάμερες ήρθε η άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την απάντηση προς τον βουλευτή κάνει γνωστή την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων με φορητές κάμερες θερμικής απεικόνισης.
Επιπρόσθετα, εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στις ακριτικές περιοχές του νομού κι εφαρμόζεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (ΚΑΜ) με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές, τη βελτίωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης επί ζητημάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Αδυναμία εξυπηρέτησης στο Ειρηνοδικείο
Την αδυναμία εξυπηρέτησης των κατοίκων στα 42 χωριά της Κόνιτσας να εξυπηρετηθούν στο Ειρηνοδικείο φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς. Όπως αναφέρει αν κάποιος έχει κτήματα στην περιοχή και θέλει να τα εντάξει στο Κτηματολόγιο μέσω ένορκης βεβαίωσης δύο μαρτύρων στο Ειρηνοδικείο δεν μπορεί γιατί Ειρηνοδίκης θα εμφανιστεί για μία μέρα στις 27 Νοεμβρίου 2019 ενώ η διαδικασία του Κτηματολογίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Το θέμα αναδεικνύει ο κ. Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωσταντίνο Τσιάρα, ζητώντας τη συμβολή του για την άμεση αποκατάσταση της εν λόγω δυσλειτουργίας που προκαλεί ατέρμονη ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής.