ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Αντιμέτωπος με τον Λειβαδειακό την Παρασκευή

Αθλητικά

Ραντεβού την Παρασκευή θα δώσει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τον Λειβαδειακό στις 19.30 και ζωντανή μετάδοση από την ERT Sports.
Για καμία από τις δύο ομάδες δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό και σχεδιασμό τους η αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής, σίγουρα όμως η Παρασκευή δεν είναι μία ημέρα που μπορεί να χαρακτηριστεί εμπορική τόσο για την προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα, όσο και για την τηλεθέαση.
Σε κάθε περίπτωση, οι Γιαννιώτες που επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις μπήκαν έτσι κι αλλιώς στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της Λιβαδειάς, με την τελευταία προπόνηση να γίνεται αύριο Πέμπτη το πρωί και στη συνέχεια την αποστολή να αναχωρεί για την πρωτεύουσα της Βοιωτίας.
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Παρασκευή 25/10 (19:30)
Λεβαδειακός – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ERT SPORTS
Σάββατο 26/10 (15:00)
ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας – Απόλλων Λάρισας
Κυριακή 27/10 (14.45)
Χανιά – Απόλλων Σμύρνης, ERT SPORTS
Κυριακή 27/10 (15.00)
ΑΟ Κασσιόπη – Παναχαϊκή
Απόλλων Πόντου –Δόξα Δράμας
Δευτέρα 28/10 (17.00)
ΓΣ Εργοτέλης – ΑΟ Πλατανιάς, ERT SPORTS

600.000 για τον ΠΑΣ με την συμφωνία
Η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της χρονιάς ήταν μία αναγκαία και επιβεβλημένη απόφαση για το καλό του πρωταθλήματος και των ομάδων, αυτό όμως δε σημαίνει, ότι δεν υπάρχει απώλεια εσόδων για τις ΠΑΕ και πάνω απ’ όλα για τον ΠΑΣ που υπολόγιζε ένα ποσό της τάξης τουλάχιστον του 1 εκ. ευρώ.
Η ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες, ότι από την τελική πρόταση των 6 εκ. ευρώ αφαιρέθηκε το ποσό που αναλογούσε στον Απόλλωνα Σμύρνης, που δεν υπέγραψε την κεντρική διαχείριση, ποσό δηλαδή 750.000 ευρώ και το συνολικό συμβόλαιο για την κατηγορία ανέρχεται σε 5.325.000 ευρώ.
Ο ΠΑΣ και ο Λεβαδειακός θα πάρουν μικτά 750.000 ευρώ επομένως, «καθαρά» έσοδα υπολογίζονται μετά την αφαίρεση των κρατήσεων 607.500 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν από 344.250 ευρώ.
Έτσι, η ΠΑΕ θα προσπαθήσει να καλύψει ένα μέρος τουλάχιστον της απώλειας των προσδοκώμενων και προϋπολογισθέντων εσόδων από άλλες πηγές, όπως οι χορηγίες, οι διαφημίσεις και τα εισιτήρια, από τα οποία όμως μπορεί να προσδοκά κάποια έσοδα, μόνο αν η ομάδα πάει καλά στο πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα τη φέρουν ψηλά στη βαθμολογία, ώστε να είναι κοντά στην επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα.