Διαμαρτυρία για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα με συναυλία

Νέα

Συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας  την Τρίτη στον παραλιακό χώρο της Ηγουμενίτσας με σύνθημα «Όχι το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο σε επιχειρηματικούς ομίλους. Λιμάνι – λαϊκή περιουσία για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».

Το Ε.Κ.Θ. με την εκδήλωση αυτή «πρωτοστάτησε άλλη μια φορά  στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων  ενημερώνοντας τους κατοίκους της πόλης για το προωθούμενο έγκλημα καλώντας σε αγώνα. Αλλά και με την υπέροχη μουσική συναυλία που ακολούθησε ανέδειξε ,το πώς αυτός ο παραλιακός χώρος που παραχωρείται για επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί  να αξιοποιηθεί για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες για πολιτισμό, για αναψυχή, για ανάπαυση. Πράγμα που φάνηκε και από την συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Γκίκας πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. ο οποίος  τόνισε: «…Είναι σαφές ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την υλοποίηση των σχεδίων που δρομολογούνται για την παράδοσητου λιμανιού και κομματιών του παραλιακού μετώπου».

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας διεκδικεί:

«Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους

Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τα λαϊκά στρώματα».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους μουσικούς.