Δ. ΖΗΡΟΥ -Μωβ κάδοι για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών

Νέα

Μία νέα γραμμή ανακύκλωσης η οποία αφορά τα μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, αναπτύσσει ο Δήμος Ζηρού.

Την Πέμπτη υπογράφηκε συμφωνητικό συνεργασίας του Δήμου με εταιρία η οποία θα κάνει και την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών σε εβδομαδιαία βάση.

Συνολικά στον Δήμο Ζηρού θα τοποθετηθούν πέντε μωβ κάδοι, (εάν υπάρξει ανάγκη για αύξησή τους θα τοποθετηθούν περισσότεροι) στους οποίους, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας τα ρούχα, τα υποδήματα και άλλα υλικά όπως τσάντες, ζώνες και λευκά είδη θα πρέπει να αποθέτονται τοποθετημένα σε σακούλες ώστε να διατηρείται η καθαριότητα των κάδων και να διευκολύνεται η αποκομιδή.

Σε ανταπόδοση προς τον Δήμο η εταιρία θα προσφέρει ετησίως, 50 κιλά καθαρού και πλήρως απολυμασμένου ρουχισμού για ανάγκες αδύναμων οικονομικά ατόμων και ευπαθών ομάδων, τα οποία θα μοιράζονται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η γραμμή ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων θα τύχει σημαντικής ανταπόκρισης. Αποτελούσε άλλωστε και αίτημα αρκετών συμπολιτών μας το οποίο ικανοποιείται. Ανακυκλώνοντας μεταχειρισμένα ρούχα και υποδήματα οι συνδημότες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι συμβάλλουν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση του κόστους για την διαχείρισή τους.

Σημειώνεται ότι στους μωβ κάδους θα υπάρχει ειδική αναγραφή σχετικά με ποια υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν και παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας να γίνεται πιστή τήρηση», ανέφερε σχετικά ο  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου.  Όσον αφορά τέλος τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι μωβ κάδοι θα υπάρξει νέα ενημέρωση.