ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΡΙΒΑΣ-«Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση και να πάψει το αλαλούμ»

Νέα

Για το θέμα των ημερών καραντίνας αλλά κυρίως για την άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς μαθητών που νοσούν ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρίστος Γρίβας.

Το θέμα απασχολεί τόσο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα όσο και του δημοσίου καθώς πολλά παιδιά νοσούν και χρειάζεται να παραμείνουν για νοσηλεία στο σπίτι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να έρθει η νομοθετική ρύθμιση, για την άδεια ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών που νοσούν με κορωνοϊό. Μάλιστα αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ.

Η νομοθετική ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά και την ανίχνευση πολλών κρουσμάτων στα σχολεία της χώρας μέσω των διαγνωστικών self test.

Ο κ. Γρίβας ρωτήθηκε και για την μείωση της διάρκειας της καραντίνας στις πέντε ημέρες, από δέκα, για όσους νοσούν από κορωνοϊό και δεν εμφανίζουν συμπτώματα που αποφασίστηκε σε σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.  Σύμφωνα με αυτή, μετά το πέρας των πέντε ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην κυβέρνηση γιατί δεν μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να σταθμίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν για την δημόσια υγεία και την μετάδοση του ιού. Να σταματήσει το αλαλούμ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γρίβας υπογραμμίζοντας ότι το θέμα αφορά και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ