Η Όλγα Γεροβασίλη για τις διακοπές ρεύματος στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Πολιτική

Η Όλγα Γεροβασίλη σε ανακοίνωσή της για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης των κατοίκων του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, αναφέρει:

«Το μαρτύριο των κατοίκων του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης, συνεχίζεται.

Παρά τις δεκάδες έγγραφα και παραστάσεις του Δήμου προς τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα, παρά την έσχατη λύση, στην οποία αναγκάστηκε να προσφύγει ο Δήμος, να ζητήσει, δηλαδή, την παρέμβαση του Εισαγγελέα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά της, καταδικάζοντας τους κατοίκους να ζουν σε μια τριτοκοσμική κατάσταση, εν έτει 2022, θεωρώντας τους προφανώς πολίτες β’ κατηγορίας.

Αναγκάζομαι να επανέλθω και σήμερα σε αυτό το ζήτημα, ένα μήνα μετά την τελευταία φορά, διότι, όχι μόνο δεν έγινε τίποτε για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά, με την πρώτη κακοκαιρία, υπήρξε εκ νέου παρατεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, με αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια να μείνουν χωρίς φως και θέρμανση, επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες να μην μπορούν να λειτουργήσουν, έξι σχολεία να παραμείνουν κλειστά και οι υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς ρεύμα, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δημότες και να επιτελέσουν τις εργασίες τους».

«Επανέρχομαι, λοιπόν, και ενώνω για ακόμη μία φορά τη φωνή μου με την κραυγή αγωνίας –και δικαιολογημένης οργής- του Δήμου και των κατοίκων του Γ. Καραϊσκάκη, καλώντας την κυβέρνηση να αναγνωρίσει επιτέλους τις ευθύνες της και να πράξει τα αυτονόητα, ώστε οι άνθρωποι των χωριών μας να έχουν ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα ως Αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την εν λόγω επιστολή του Δημάρχου, καλώντας τον να προβεί σε άμεσες ενέργειες», καταλήγει η Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.