«Χρειάζεται προσοχή σε παιδιά και ηλικιωμένους»

Νέα

Ιώσεις, γρίπη και κορωνοϊός γεμίζουν τα νοσοκομεία ειδικά στις εφημερίες ενώ την μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

 

Την προσοχή όλων ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου. Ιώσεις, γρίπη και κορωνοϊός γεμίζουν τα νοσοκομεία ειδικά στις εφημερίες ενώ την μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και οι παιδιατρικές κλινικές.

Η κα. Νάκου κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ειδικά όταν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο. Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε κάθε εφημερία δέχονται πίεση καθώς είναι πολλοί αυτοί που νοσούν. Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά χρειάζονται προσοχή» τονίζει η κα. Νάκου τονίζοντας ότι υπάρχουν και πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Την περίοδο αυτή είχαμε πάντα έξαρση των ιώσεων. Τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και της χρήσης μασκών είχε αποτραπεί η παρουσία άλλων λοιμώξεων εκτός του κόβιντ.

Τώρα που δεν υπάρχουν μέτρα, επέστρεψαν και οι ιώσεις. «Είναι σε έξαρση οι ιώσεις τον τελευταίο καιρό, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα. Χρειάζεται από όλους να δείχνουμε προσοχή» τόνισε η κα. Νάκου αποτυπώνοντας την κατάσταση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ