Ρούχα, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους γείτονες

Νέα

Κάλεσμα σε όλους τους Ηπειρώτες απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου προκειμένου να βοηθήσουν στην συγκέντρωση ειδών προκειμένου να σταλούν στην γειτονική Τουρκία και τη Συρία.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς τίποτα! Χάθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη χιλιάδες ζωές ενώ την ίδια ώρα όσοι γλίτωσαν από τους σεισμούς έμειναν στο δρόμο.

Η κινητοποίηση και τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα καθώς η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε αμέσως την συλλογή ειδών και κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Ειδικότερα προτεραιότητα δίνεται σε καθημερινά είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα αλλά και σε τρόφιμα μακράς διάρκειας προκειμένου να μπορούν να καταναλωθούν.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενεργοποιείται και πάλι και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Με γνώμονα την ανθρώπινη αλληλεγγύη, καλούμε όλους τους πολίτες της Ηπείρου να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η χώρα μας έχει αποδείξει με πράξεις κοινωνικής ευθύνης τον αλτρουισμό της και έχει υπηρετήσει πιστά τα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τις γειτονικές μας χώρες, καλούμαστε για άλλη μια φορά να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στις τεράστιες ανάγκες των πληγέντων για επιβίωση.

Η συλλογή των ειδών ξεκινάει γίνεται καθημερινά πλην σαββατοκύριακου από τις 9.00 π.μ. έως 13.00μ.μ. στις έδρες των τεσσάρων

Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

-Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο

ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

-Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και

Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

-Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και

Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π.

Τσαλδάρη 18

– Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,

Περδικάρη 1.

 

Τα είδη που είναι απαραίτητα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο

είναι τα κάτωθι :

– Κλινοσκεπάσματα

– Παπλώματα

– Κουβέρτες

– Σεντόνια

– Μαξιλάρια

– Πετσέτες

 

Χειμερινά ρούχα

– Μπουφάν

– Μάλλινα πουλόβερ κλπ.

Τρόφιμα ( μακράς διαρκείας)

– Παιδικές Τροφές (κρέμες-γάλα)

– Γάλα μακράς διαρκείας

– Χυμοί μακράς διαρκείας

– Αρτοσκευάσματα (παξιμάδια- φρυγανιές-μπισκότα-κουλουράκια)

– Διάφορα τυποποιημένα γλυκίσματα-σνάκ

– Δημητριακά

– Κονσέρβες

– Μαρμελάδες- μέλι

– Ζάχαρη

 

Είδη Ατομικής Υγιεινής

– Χαρτί υγείας-ρολό κουζίνας

– Βρεφικές πάνες

– Μωρομάντηλα

– Σερβιέτες

 

Συλλογή και από την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα κάλεσμα για την στήριξη των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία απευθύνει και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων που καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν με όποιον τρόπο θέλουν και μπορούν.

Ο γραμματέας της Νεολαίας  Γιάννος Πετρόγιαννης και η Ελένη Νάστα κάλεσαν τους πολίτες να συνδράμουν είτε με ρούχα και κλινοσκεπάσματα είτε με τρόφιμα προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας. «Είναι σημαντικό για ακόμη μια φορά να κινητοποιηθούμε και να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους αυτούς που σε λίγα λεπτά έχασαν τα πάντα» ανέφεραν μεταξύ άλλων τα δυο νέα παιδιά στο κάλεσμά τους.

Την ίδια ώρα, όπως είπαν, έχει ανοιχτεί και τραπεζικός λογαριασμός για την συγκέντρωση χρημάτων για την βοήθεια των σεισμοπαθών.

Η συλλογή ειδών γίνεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Πυρσινέλλα.

 

Συλλογή ειδών και στην Άρτα

Συμμετέχει και ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους της πόλης, στην πρωτοβουλία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας, οι οποίοι δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες των δυο χωρών σύμφωνα και με ανακοίνωση και της ΚΕΔΕ έχουν άμεση ανάγκη για είδη πρώτης ανάγκης όπως:

  • κουβέρτες
  • παπλώματα
  • σκηνές
  • ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ο Δήμος Αρταίων έχει ήδη κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του και σε συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους, προετοιμάζουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με σημείο συγκέντρωσης το κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου  (Αρτινών Πεσόντων) από 08.00 έως 15.00 έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023.

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικά  με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, στο τηλέφωνο 26810 24897.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ