Χωρίς ταχυδρόμο το γραφείο Δελβινακίου

Νέα

Την άμεση και μόνιμη επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στο Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου μετά την απουσία του μοναδικού ταχυδρόμου, για λόγους υγείας, ζητά με επιστολή του από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.

Ο δήμαρχος σημειώνει στην επιστολή του την απόγνωση και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στου δημότες της περιοχής, στην πλειοψηφία τους, άτομα της τρίτης ηλικίας, «τα αποτελέσματα της μέγιστης απαξίωσης που έχουν επιδείξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις ανάγκες των δημοτών που παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε συνέχεια της επιστολής, σημειώνει ο δήμαρχος πως η απόφαση να μην προσληφθούν παραπάνω άτομα, αλλά αντ’ αυτού να συρρικνωθεί, όπως αναφέρει, η ύπαρξη των Ταχυδρομικών Γραφείων, έφερε σαν αποτέλεσμα ένα «κυκεώνα προβλημάτων δίχως τέλος», τονίζει, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να καταλήξουν δημότες χωρίς την σύνταξή τους τις ημέρες των εορτών, καθώς ο μοναδικός ταχυδρόμος που εξυπηρετεί την περιοχή, βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

«Το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου λειτουργεί με έναν ταχυδρόμο που εξυπηρετεί όλα τα χωριά του Δήμου και μία συμβασιούχο υπάλληλο που είναι σε ενδιαφέρουσα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και το οποίο οφείλετε να επιλύσετε άμεσα. Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι είναι το μοναδικό Ταχυδρομικό Γραφείο που έχει μείνει ανοιχτό, από τα 5 που λειτουργούσαν στο παρελθόν», συνεχίζει η επιστολή και καταλήγει «Οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου αξίζουν το σεβασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων και έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Κανένας δημότης δε μπορεί να μείνει χωρίς σύνταξη, κανένας δημότης δε μπορεί να μην εξυπηρετηθεί από το  Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου. Αναμένουμε λύση άμεσα και σε μόνιμο επίπεδο».

Άμεση η απάντηση των ΕΛΤΑ

Την παραδοχή τους για έκτακτο κενό σημειώνει με δική του ανακοίνωση η υπηρεσία των ΕΛΤΑ, σχετικά με το κατάστημα Δελβινακίου, το οποίο – σύμφωνα με την ανακοίνωση- έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με την μετάβαση περιοχή, προσωπικού από το κεντρικό κατάστημα των Ιωαννίνων, προκειμένου να συνδράμει στην καταβολή των συντάξεων και την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος, διαβεβαιώνοντας μάλιστα τους συνταξιούχους του Δήμου, ότι η πληρωμή των συντάξεών τους θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και σε αυτήν την περίπτωση – όπως και σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας – λειτουργούν αδιάκοπα, στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν για την απρόσκοπτη ταχυδρομική εξυπηρέτηση όλης της χώρας. Διανέμουν, δε, τις συντάξεις σε 369.000 δικαιούχους σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά, έγκαιρα και με ασφάλεια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, ενώ καλεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να επικοινωνεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, με το αρμόδιο Γραφείο Τύπου, προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντικά, αντίστοιχη αναστάτωση.

Επιμέλεια: Τσέπας Γιάννης