Χάπι Merck: Τον Φεβρουάριο αναμένεται η σύσταση από τον ΠΟΥ

Νέα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει το αντιιικό φάρμακο της Merck κατά της COVID-19 και μια σύσταση είναι πιθανή μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει το αντιιικό φάρμακο της Merck κατά της COVID-19 και μια σύσταση είναι πιθανή μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Η Τζάνετ Ντίας, επικεφαλής κλινικής διαχείρισης του ΠΟΥ, τόνισε πως η Ομάδα Ανάπτυξης Οδηγιών του οργανισμού ετοιμάζεται επίσης να εξετάσει το χάπι της Pfizer: «Θα εξετάσουμε αυτά τα δεδομένα (για το χάπι της Pfizer) στις αρχές Φεβρουαρίου για δημοσιοποίηση πιθανόν στα τέλη εκείνου του μήνα», δήλωσε.

Αργά χθες, Πέμπτη, επιτροπή του οργανισμού συνέστησε τη χρήση δύο φαρμάκων από την Eli Lilly και την GlaxoSmithKline και Vir Biotechnology για ασθενείς με COVID-19, αυξάνοντας τις επιλογές θεραπείας, καθώς η ραγδαία μεταδιδόμενη μετάλλαξη Όμικρον καθιστά κάποιες εξ αυτών αναποτελεσματικές.

Αναφερόμενη στις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, η Ντίας σημείωσε πως ορισμένα μονοκλωνικά δείχνουν μειωμένη εξουδετέρωση στην Όμικρον και μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά απέναντί της.

Ωστόσο είπε πως δεν «φέρνει τα πάνω κάτω», καθώς πολλές θεραπευτικές επιλογές είναι τώρα διαθέσιμες για την COVID-19.

«Παρακολουθούμε τα αντιικά για την ανάπτυξη αντίστασης», πρόσθεσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.