Aπό την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025, θα είναι ανοιχτές για το κοινό τα απογεύματα, οι αυλές των παρακάτω σχολικών μονάδων στον Δήμο Αρταίων, με στόχο την αξιοποίηση των σχολικών αυλών ως ζωντανών δημόσιων χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης των παιδιών.
Τα σχολεία που θα είναι ανοιχτά είναι τα 1ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο, 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Για όλα τα παραπάνω σχολεία, η λειτουργία των αυλών θα είναι καθημερινή (Δευτέρα έως και Παρασκευή), από τις 15:00 έως τις 23:00. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, το ωράριο θα διαμορφωθεί από 16:00 έως 00:00, τις ίδιες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή), μία ώρα αργότερα, καθώς πρόκειται για περιοχή με αυξημένη βραδινή επισκεψιμότητα (περιοχή κάστρου και ρολογιού), όπου έχουν παρατηρηθεί συχνά περιστατικά βανδαλισμού σε κοινόχρηστους χώρους.
Μέτρα ασφάλειας και παρουσία φύλακα
Επισημαίνεται ότι, σε όλα τα σχολεία, καθ’ όλες τις ημέρες και για όλη τη διάρκεια λειτουργίας των αυλών, θα υπάρχει φύλακας. Το Τμήμα Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου έχει προβλέψει τη φύλαξη με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των χώρων, την προστασία της σχολικής περιουσίας, και κυρίως την ασφάλεια των παιδιών και των πολιτών που θα βρίσκονται εκεί.