Απόρθητα τα σύνορα λέει ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Νέα

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε από τα Γιάννενα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός βρέθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για να κατευθύνει όλο το επιχειρησιακό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Είχε συγκαλέσει ολομέλεια με την συμμετοχή όλων των διοικητών αξιωματικών της Ηπείρου και δόθηκαν κατευθύνσεις αναφορικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ίδιος ο υπουργός που γνωρίζει καλά τα θέματα της ασφάλειας καθώς έχει θητεύσει για πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Οι προτεραιότητες του υπουργού είναι βασικά δυο: Η μια να καταστεί η χώρα ασφαλής -και επειδή η Ήπειρος ακουμπάει στην μεθόριο- να διασφαλιστεί ο έλεγχος των συνόρων και να καταστήσουν όσους ζουν στη μεθόριο ασφαλείς αλλά και το ίδιο να πράξουν για τις πόλεις της περιφέρειας με έμφαση στις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου.
Ο υπουργός δεν ήρθε με άδεια χέρια… Αμέσως μετά το τέλος της κλειστής σύσκεψης που έγινε παρουσία βουλευτών των Ιωαννίνων και δημάρχων της Ηπείρου, ανακοίνωσε την χορήγηση νέων οχημάτων. Σε πρώτη φάση παραδόθηκαν 12 οχήματα και θα ακολουθήσουν άλλα 24 οχήματα μέχρι τέλος Μαρτίου.

Καλύτερος έλεγχος των συνόρων

Ο υπουργός έδωσε βαρύτητα στην επιχειρησιακή δράση της Frontex ενώ ανακοίνωσε επιτέλους την προμήθεια drones και θερμικών καμερών που χρόνια ζητά η Ελληνική Αστυνομία και οι δήμαρχοι των παραμεθόριων περιοχών.
«Η Frontex γίνεται επιχειρησιακή και θα αποκτήσει προσωπικό ενώ θα προσληφθούν 2.500 συνοριακοί φύλακες και θα εγκατασταθούν και εδώ. Ένα ευρωπαϊκό σύνορο είναι και εδώ. Παράλληλα θα σταλούν drones που θα επιτηρούν τα σύνορα ενώ θα δοθούν θερμικές κάμερες ώστε να γίνουν τα σύνορα «απόρθητα»», ανέφερε.

Αστυνομικός Σταθμός στο Αεροδρόμιο

Η επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη έφερε ακόμα ένα σημαντικό νέο: την ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού στο Αεροδρόμιο, πάγιο αίτημα τόσο των αστυνομικών όσο και φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Την εξέλιξη αυτή την έκανε γνωστή στη συνάντησή του με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, ενώ την ικανοποίησή της εξέφρασε η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί μία-μία τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους πολίτες και τους φορείς, με τους οποίους συζητά καθημερινά για μικρά και μεγάλα θέματα και την καλύτερη διευθέτηση τους. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανακοινώνει στα Ιωάννινα την υπογραφή της απόφασης για ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Αστυνομικών της εκλογικής μου περιφέρειας. Το αίτημα αυτό άλλωστε μετέφεραν και σε μένα προσωπικά από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις μου μαζί τους και μετέφερα την ανάγκη υλοποίησής του από τον Οκτώβριο του 2019 τόσο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ όσο και στην ηγεσία του Υπουργείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βουλευτή.

Έμφαση και στις πόλεις…

Τέλος, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θέλουν πόλεις ανθρώπινες! Όπως είπε χαρακτηριστικά «η Ήπειρος αναπτύσσεται και εξαιτίας των οδικών αξόνων Εγνατία και Ιόνια οδό θα πρέπει να βελτιώσουμε την ασφάλεια παντού».
Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι «Μια από τις βασικές προτεραιότητες είναι η άνετη κυκλοφορία εντός και εκτός πόλης. Ειδικά για τις πόλεις πρέπει όλοι οι πολίτες να προστατεύονται: «Δεν νοείται να καταλαμβάνουμε πεζοδρόμια και θέσεις για ΑΜΕΑ. Αυτό είναι προτεραιότητά μας και θα το καταστήσουμε σαφές σε συνεργασία με τους δήμους. Οι πόλεις θα γίνουν ανθρώπινες. Επίσης, εξαιτίας της ανάπτυξης της περιοχής θα δημιουργήσει και άλλες συνέπειες άρα εμείς θέλουμε εξιχνίαση των εγκλημάτων έλεγχο ακόμη και της μικρής παραβατικότητας ώστε να γίνει ολόκληρη η περιοχή πιο ελκυστική» είπε ο υπουργός.
Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός είχε συναντήσεις με τις ενώσεις των αστυνομικών με τους οποίους και συζήτησε υπηρεσιακά θέματα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ