ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ημερίδα για τα νανοσωματίδια στην ατμόσφαιρα

Νέα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί επιστημονική ημερίδα με τη συνδιοργάνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήματος Ηπείρου, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, με θέμα: «Νανοσωματίδια στην Ατμόσφαιρα: Επίπεδα συγκεντρώσεων, επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία, εναλλακτικές προτάσεις πρόληψης και προστασίας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

-Χαιρετισμοί

-Ομιλίες:

-Πηγές νανοσωματιδίων σε Ελληνικές πόλεις: Ο ρόλος της καύσης βιομάζας. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

-Επιπτώσεις στον πνεύμονα από την εισπνοή νανοσωματιδίων, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

-Η Φυσική και η Χημεία των νανοσωματιδίων. Η περίπτωση των Ιωαννίνων-Προτάσεις. Παύλος Κασσωμένος, Καθηγητής Φυσικής του Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.