Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις οι κυνηγοί

Νέα

Στις «επάλξεις» για την υποχρεωτική στείρωση των ζώων και την απαγόρευση ερασιτεχνικής εκτροφής

Στα «κάγκελα» βρίσκονται ξανά οι κυνηγοί, διαμαρτυρόμενοι αυτή τη φορά για το νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα συντροφιάς και συγκεκριμένα το κομμάτι των στειρώσεων, αποφασισμένοι για περισσότερες κινητοποιήσεις από όσες έκαναν τον χειμώνα για την απαγόρευση της άσκησης θήρας.
Ουσιαστικά οι κυνηγοί διαμαρτύρονται για τις προβλέπεις του νομοσχεδίου, που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, για υποχρεωτική στείρωση όλων των σκύλων και γατών, χωρίς καμία εξαίρεση για τους σκύλους εργασίας ή για τις καθαρόαιμες φυλές, αλλά και για την απαγόρευση κάθε ερασιτεχνικής εκτροφής.

Ο κυνηγετικός κόσμος, αυτή τη φορά όμως έχοντας στο πλευρό του συμπαραστάτες όπως πολλές φιλοζωικές οργανώσεις, που τάσσονται κατά του σχεδίου και δη των στειρώσεων του συνόλου των δεσποζόμενων ζώων, αλλά και οι κτηνίατροι, που επίσης έχουν εκφράσει αρνητική θέση επί των συγκεκριμένων προβλέψεων του σχεδίου νόμου.

Αύριο Τετάρτη στις 18.00 στην πλατεία των Ιωαννίνων, η Ε’ Κυνηγετική Ομσοσπονδία Ηπείρου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης ταυτόχρονα για το σχέδιο νόμου, με τον πρόεδρο του ΔΣ Νίκο Παπαγρηγορίου και τον Γεν. Γραμματέα Χαρ. Μπρέχα αντίστοιχα να αναφέρονται στις επίμαχες διατάξεις του σχεδίου νόμου και να προαναγγέλλουν δυναμικές αντιδράσεις και φυσικά, προσφυγή στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Εκτός από την κινητοποίηση των μελών της κυνηγετικής οικογένειας, που ήδη έχουν συμμετέχει στη διαδικασία της διαβούλευσης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας έχει ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο επαφών, με του βουλευτές της Ηπείρου και με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, όπως με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Ελισάφ και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, αφού η αυτοδιοίκηση όπως σημείωσαν πλήττεται και εκείνη ως θεσμικός φορές, από το σχέδιο νόμου.

«Θεωρούμε αδιανόητο να αναγνωρίζεται μεγαλύτερη εξουσία, ακόμη και επί των φορέων της αυτοδιοίκησης, σε φιλοζωικά σωματεία, που θα έχουν το δικαίωμα να κρίνουν ως μέλη της Επιτροπής, τις αποφάσεις του κάθε δήμου και να εισηγούνται ακόμη και ποινές. Νομίζουμε, ότι θα πρέπει και η αυτοδιοίκηση να αντιληφθεί, ότι το σχέδιο νόμου δεν εξυπηρετεί τον ρόλο της, που είναι εξαιρετικά σημαντικός, γιατί έχει αναλάβει κιόλας τη διαχείριση των αδέσποτων με τη λειτουργία των καταφυγίων, όπως στον δήμο Ιωαννιτών», ανέφερε ο κ. Παπαγρηγορίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρέχας στάθηκε σε επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι στειρώσεις προκαλούν προβλήματα στην υγεία και τη συμπεριφορά των ζωών.