Από τη Γερμανία στην Ήπειρο με τρακτέρ-αντίκες!

Νέα

Μια ιστορία η οποία σίγουρα είναι από εκείνες που μένουν, γράφουν έξι φίλοι από τη Γερμανία που αποφάσισαν να έρθουν για λίγες ημέρες χαλάρωσης και ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Ελλάδα

Μια ιστορία η οποία σίγουρα είναι από εκείνες που μένουν, γράφουν έξι φίλοι από τη Γερμανία που αποφάσισαν να έρθουν για λίγες ημέρες χαλάρωσης και ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ήπειρο.

Μέχρι εδώ δε θα μπορούσε να πει κανείς, ότι υπάρχει κάποια πρωτοτυπία, όμως η επιλογή τους αυτή συνοδεύτηκε από την απόφαση, να κάνουν αυτό το ταξίδι με τα τρακτέρ – αντίκες που διαθέτουν ως μέλη ενός μικρού κλαμπ, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σε ένα προάστιο της Στουτγκάρδης, όπου ζουν και εργάζονται.

Η επιλογή βέβαια καθορίστηκε από την πρόταση ενός Ηπειρώτη της αποδημίας, του Κώστα Μεντή από το Κεφαλόβρυσο, που έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλα ταξίδια της παρέας επίσης στην Ελλάδα και τα Γιάννενα, με Ι.Χ ή με μηχανές.

Αυτή τη φορά επέλεξαν κάτι παράτολμο και αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα, για να οδηγήσουν στους δρόμους της, τα τρακτέρ αντίκες που ο καθένας διαθέτει. Για την ακρίβεια βέβαια, δεν έκαναν οδηγώντας τα τρακτέρ, το σύνολο των χιλιομέτρων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, αλλά μετέφεραν τα τρακτέρ μέχρι την Ιταλία, και την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό την Ηγουμενίτσα.

Σπάνια μοντέλα

Πέντε μοναδικά μεταπολεμικά μοντέλα εταιριών κάποιες από τις οποίες δεν υπάρχουν πια, που όμως είναι απόλυτα λειτουργικά για περιηγητικές διαδρομές, δε χρησιμοποιούνται όμως για τις αγροτικές εργασίες.

Η παρέα βρίσκεται στην Ελλάδα με ένα μοντέλο της Κράμαρ του 1966, ένα της FENDT του 1962, ένα της Χούρλιμαν του 1961, ένα ελβετικό του 1956 και την ατραξιόν της παρέας, ένα τρακτέρ της Χάνομαγκ έτους κατασκευής 1954.

Στην πρωινή τους βόλτα από την πόλη των Ιωαννίνων, που είναι η βάση τους, προς τους Λιγκιάδες, ο φακός του ITV, τούς συνάντησε και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους για την ωραία «τρέλα» που κουβαλούν.

«Κάνουμε βόλτες στη Γερμανία με τα τρακτέρ που έχουμε, αλλά ο κορωνοϊός δε μας επέτρεψε να κάνουμε πολλά πράγματα τα δύο τελευταία χρόνια. Βρήκαμε την ευκαιρία όμως φέτος και είπαμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι με τα τρακτέρ που είναι απολύτως λειτουργικά και πολύ καλά συντηρημένα», ανέφερε ο Κώστας Μεντής.