Αντ. Φούσας: «Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε γρήγορα και αποφασιστικά»

Νέα

Μαθήματα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης παρέδωσε η Ελλάδα σε όλον τον πλανήτη, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό και πολιτευτή της Ν.Δ. Αντώνη Φούσα, που μίλησε στο ITV.
Ο κ. Φούσας τόνισε πως η κυβέρνηση γνωρίζει καθολική αποδοχή και αναγνώριση για τις προσπάθειές της να αποτρέψει μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωναϊού, ενώ έκανε και ιδιαίτερη μνεία στην ωριμότητα του συνόλου των πολιτικών κομμάτων.
«Δόθηκε ο λόγος και ο ρόλος που έπρεπε στους επιστήμονες και αυτοί οδήγησαν τη χώρα στο δρόμο που έπρεπε. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά για την αποτροπή φαινομένων, που θα οδηγούσε σε πολύ άσχημες καταστάσεις, όπως αυτές που βλέπουμε όλοι σε άλλες χώρες. Είναι όμως αξιόλογη και η στάση της αντιπολίτευσης και όλων των πολιτικών κομμάτων, που στάθηκαν με σοβαρότητα απέναντι στις συνθήκες και την κρίση και βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί η πρωτοφανής ενότητα του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Φούσας.

Συγκέντρωση υλικού για το Κ.Υ. Δερβιτσάνης

Ο κ. Φούσας μαζί με τον Γ. Σούρλα, τον Ευγ. Χαϊτίδη και τον Στεφ. Φούσα στο μεταξύ ανέλαβαν από κοινού μία πρωτοβουλία συλλογής υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας, από δωρεές και προσφορές μεγάλων εταιρειών και το υλικό που συγκεντρώθηκε, παραδόθηκε τη Δευτέρα στον Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ώστε να παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Δερβιτσάνης.
Τέλος, ο πρ. υπουργός με αφορμή τις πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων, σχετικά με τον σχεδιασμό της αλβανικής κυβέρνησης να μεταφέρει και να εγκαταστήσει στη νότια Αλβανία, 30.000 πρόσφυγες από την Τουρκία, τόνισε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, γιατί αυτό θα αποτελέσει ευθεία απειλή για την ελληνική μειονότητα.