Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες

Νέα

Από αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτές οι οργανωμένες παραλίες, έπειτα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ εντός της ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν οι χώροι στους οποίους μπορούν να βρεθούν συντεταγμένα και «προστατευμένα» οι πολίτες, που θα αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έρχεται μίνι καύσωνας το σαββατοκύριακο. Η λύση αυτή προτιμήθηκε προκειμένου να μην παρατηρηθεί συνωστισμός, χωρίς τήρηση των αποστάσεων.

Η θερμοκρασία ήδη κινείται σε καλοκαιρινά επίπεδα- σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές- ενώ το σαββατοκύριακο μπορεί να φτάσει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ανακοινώθηκε πως από τις 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα νησιά, σκέψη της κυβέρνησης είναι να επιτραπεί η μετακίνηση προς αυτά από τις 25 Μαΐου.

«Πρόθεση είναι από τις 25 Μαΐου να ξεκινήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις και στα υπόλοιπα νησιά, με την προϋπόθεση ότι τα εξελιχθούν ομαλά, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.