Ανεβαίνει η ένταση για τα απορρίμματα

Νέα

Σε προσεχή, αναλυτική συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ημέρες, παρέπεμψε ο εκπρόσωπος της Μεταφορικής ΙΚΕ Στεφ. Μουστακλής

Σε προσεχή, αναλυτική συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ημέρες, παρέπεμψε ο εκπρόσωπος της Μεταφορικής ΙΚΕ Στεφ. Μουστακλής, ο οποίος χρησιμοποίησε αρκετά αιχμηρή γλώσσα σχετικά με τη στάση το ρόλο και τις αποφάσεις αυτοδιοικητικών στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Ιωάννινα, τονίζοντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε την ευθύνη και αρμοδιότητα για τη μεταφορά του υπολείμματος, από τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων προς τους ΧΥΤΥ, σημειώνοντας πως πρόκειται να παραθέσει στοιχεία τα οποία όπως είπε, θα δικαιώνουν και δικαιολογούν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο κ. Μουστακλής, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν και η εταιρεία ενημερώθηκε από το εργοστάσιο, ότι διακόπτει τη συνεργασία με τη Μεταφορική ΙΚΕ, δυνάμει απόφασης του ΦοΔΣΑ, μέχρι και σήμερα έχει ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διαδικασία του διαγωνισμού της υπηρεσίας, ο οποίος άλλωστε είχε αναγγελθεί από τη διοίκηση του Φορέα.

Όμως, όπως ανέφερε ο κ. Μουστακλής, η εταιρεία το μόνο που κάνει, είναι να περιμένει από τον καθ’ύλην πλέον αρμόδιο φορέα, να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του, αλλά δεν παρέλειψε να εκφράσει και σοβαρές αιχμές προς τη διοίκηση και τα μέλη της.

«Στην παρούσα φάση δε θα ήθελα να πω πολλά πράγματα, γιατί θα ειπωθούν όλα σε μία αναλυτική συνέντευξη Τύπου, με συγκεκριμένη θεματολογία για τη μεταφορά του υπολείμματος. Όμως αυτό που θέλω να πως και να το γνωρίζουν όλοι, είναι, ότι εμείς δουλέψαμε σε πείσμα μερικών αυτοδιοικητικών με συνέπεια και μεθοδικότητα και με καλύτερες τιμές από αυτές που είχαν στο παρελθόν κι έχουν και σήμερα, για την ίδια υπηρεσία. Εμείς ήρθαμε σε αυτόν τον χώρο και θα μείνουμε σε αυτόν, όσο κι αν δεν το θέλουν ορισμένοι. Θα μιλήσουμε κάποια στιγμή σύντομα και θα μιλήσουμε και με ονόματα εκείνων που μας πολέμησαν με πλάγιους τρόπους μάλιστα, οι οποίοι μάλιστα αρέσκονται να λένε, ότι υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Ο πόλεμος ήταν και είναι καθημερινός και απέναντί μας και απέναντι στην Περιφέρεια. Από τον Σεπτέμβριο όμως που ο ΦοΔΣΑ ανέλαβε τη διαχείριση και την αρμοδιότητα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, που έχουν εξαφανιστεί όλοι αυτοί που κάθε μέρα έκαναν δηλώσεις στα τοπικά μέσα για την μεταφορά του υπολείμματος; Ξαφνικά, έπαψαν να μιλούν για διαφάνεια, για διαγωνισμούς, για διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών και του δημοσίου. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω ποια είναι η γνώμη εκείνων των αιρετών, που σήμερα βλέπουν τους πολίτες να πληρώνουν περισσότερα για την ίδια υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουστακλής.