Άκυρα τα σενάρια μεταστέγασης του δημαρχείου στο ΚΕΠΑΒΙ

Νέα

Αρνητική η απάντηση της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε. στη διερεύνηση των δυνατοτήτων

Τέλος στα σενάρια περί μεταστέγασης του δημαρχείου και των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών στο ΚΕΠΑΒΙ, έβαλε η αρνητική απάντηση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε., ως προς το αν δέχεται ή όχι να συζητηθεί αυτή η πιθανότητα.

Έτσι, ο δήμος είναι αναγκασμένος να διερευνήσει άλλες εναλλακτικές, αν και η μεταστέγαση των πολυκερματισμένων υπηρεσιών του στο ΚΕΠΑΒΙ φαινόταν ως η καλύτερη δυνατή λύση. Σημειώνεται πως η απόφαση της Γ.Σ. ήταν αρνητική με 12-11 ψήφους, ενώ οι ψήφοι του δήμου Ιωαννιτών και της περιφέρειας Ηπείρου στη Γ.Σ. είναι τέσσερις, άρα το πραγματικό αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διαφορά, 12-7 δηλαδή.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ σε χθεσινές του δηλώσεις, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη αλλά σεβαστή απόφαση της Γ.Σ που είναι το κυρίαρχο όργανο για να λάβει αποφάσεις, ενώ πρόσθεσε πως ο δήμος Ιωαννιτών θα προασπίσει τα συμφέροντά του σε ό,τι αφορά στη χρήση των εγκαταστάσεων και σε σχέση με τους χώρους που έχει μισθώσει για τη φιλοξενία και λειτουργία υπηρεσιών των Νομικών του Προσώπων.

«Ο δήμος είναι υποχρεωμένος αφενός να αναζητήσει άλλον χώρο για τη μεταστέγαση των δημοτικών του υπηρεσιών που είναι διασκορπισμένες κα αυτό προκαλεί δυσχέρειες στη λειτουργία του δήμου και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Από την άλλη όμως είναι και υποχρεωμένος να προασπίσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά του», ανέφερε αρχικά για να ερωτηθεί στη συνέχεια με ποιον τρόπο θα προασπίσει τα συμφέροντά του ο δήμος και εάν αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως εκβιασμός απέναντι στους μετόχους της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε.

«Σίγουρα, δεν είναι ευχάριστο να πληρώνεις ενοίκιο σε χώρο που σου ανήκει, ούτε και είναι ευχάριστο, όταν έρχεται η στιγμή να εξετάσεις μία πρόταση να κοιτάς μόνο τα μικροσυμφέροντα. Κατανοώ βέβαια τους προβληματισμούς και την αβεβαιότητα που υπάρχει στους εγκατεστημένους, όμως από την άλλη πρέπει να σκεφτόμαστε το κοινό καλό. Δε θεωρώ, ότι είναι εκβιαστικό, αλλά ο δήμος οφείλει να εξετάσει κάθε δυνατότητα. Θεωρούμε, ότι η πρότασή μας για τη μεταφορά του δημαρχείου και των υπηρεσιών στο ΚΕΠΑΒΙ ήταν μία λύση – μονόδρομος για τους αργυροχόους, που θα αναβάθμιζε και τη δραστηριότητά τους, η οποία άλλωστε ενδιαφέρει κι εμάς, ως μία παραδοσιακή τέχνη των Ιωαννίνων, την οποία και θέλουμε να στηρίξουμε», τόνισε ο κ. Ελισάφ.