Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Νέα

Νέα απεργία την Τετάρτη ενάντια στις αλλαγές στα εργασιακά

Ξανά στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και μάλιστα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, με σταθερό το αίτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης, δε φάνηκαν ικανές να οδηγήσουν είτε σε αλλαγές είτε πολύ περισσότερο στην απόσυρση του νομοσχεδίου, με τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ενώσεις να προκηρύσσουν νέα πανελλαδική απεργία για αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου. Σε αυτήν μετέχει η ΑΔΕΔΥ με την Εκτελεστική της Επιτροπή, να αποδέχεται τις εισηγήσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβας και να μεταβάλλει την αρχική της απόφαση για στάση εργασίας, σε 24ωρη απεργία.

«Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου, απάντησαν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και του κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Το ίδιο θα κάνουν και την Τετάρτη», τόνισε ο κ. Γρίβας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 11.00 στο Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα και από τα σωματεία του ΕΚΙ

Από την άλλη πλευρά, κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει απηύθυνε ο Αλέκος Μπαλακέρας, μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ, από την παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, σημειώνοντας πως εργαζόμενοι και εργοδότες δεν ξεκινούν από ισότιμη θέση στη συζήτηση, για τις αλλαγές στα εργασιακά, όπως υποστηρίζει ο υπ. Εργασίας.

Επίσης, κάλεσμα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στους άνεργους απηύθυναν οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων Γαβριήλ Μπαντής από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Βασίλης Ντακαλέτσης από το Συνδικάτο Οικοδόμων, Δήμητρα Ηλία από την Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών και Δημ. Ροσιλόβαλης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού.