Το θέμα της αίτησης θεραπείας κατά της υπ’ αριθμό 1594/2024 απόφασης της δημοτικής επιτροπής για την εξέταση ενστάσεων κατά της απόφασης επιβολής προστίμου στα πλαίσια της πυροπροστασίας απασχόλησε της συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών.
Μέλη της οικογένειας που έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό στρεμμάτων στο Λόφο Βελισσαρίου διατύπωσαν τις ενστάσεις τους για την επιβολή προστίμου λέγοντας ότι αδυνατούν να το πληρώσουν και ότι είχαν καθαρίσει τα χορτάρια με βαρύ σκαπτικό μηχάνημα λίγο πριν λήξει η διορία που είχε δώσει το κράτος.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας που βεβαίωσε και το πρόστιμο μετά από σχετική αυτοψία. κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει εντός του χρόνου που όριζε η προθεσμία του κράτους και έτσι ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία. Τα δυο μέλη της οικογένειας που βρέθηκαν στην αίθουσα διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι έχει δοθεί τμήμα της έκτασης δωρεά στο δήμο ενώ έθεσαν και το θέμα της μη διάνοιξης πρόσβασης για να είναι – σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- πιο εύκολη η πρόσβαση και ο καθαρισμός.
Παράλληλα, έθεσαν και το θέμα της παράτασης που είχε δοθεί αλλά η παράταση που επικαλούνταν αφορούσε όχι την κοπή των χορταριών αλλά την ανάρτηση της βεβαίωσης του καθαρισμού στη σελίδα gov.gr. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θωμά Γιωτίτσα τον φάκελο έχει ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θα εξετάσει το θέμα.
Τα μέλη της αντιπολίτευσης Ελένη Ακονίδου, Γιώργος Αρλέτος και Στάφανος Μάντζιος έθεσαν σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την αίτηση της οικογένειας και εν τέλει αποφασίστηκε να δοθεί αναβολή στο θέμα ώστε να σταλούν όλα τα στοιχεία στην Αποκεντρωμένη μαζί και η αίτηση θεραπείας.