Αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας

Νέα

Προβληματισμένοι είναι οι φορείς εξαιτίας της ανόδου των κρουσμάτων που καταγράφονται στην περιοχή μας.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των θετικών κρουσμάτων και αυτό προκαλεί ανησυχία και όλοι είναι σε εγρήγορση.
Την ανησυχία του δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξανδρος Καχριμάνης απευθύνοντας έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.
Αυξημένη προσοχή ζήτησε και από τους όλους όσους έχουν συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία: «Βλέπω μια αύξηση των θετικών κρουσμάτων. Από τις ιχνηλατήσεις που γίνονται διαπιστώνουμε ότι όλα αυτά προέρχονται από ανθρώπινα λάθη. Εκφράζω την αγωνία μου για το αύριο και ζητώ να παίρνουμε όλοι τις ανάλογες προφυλάξεις. Να τελειώνουν οι επισκέψεις σε νοσηλευόμενους, εξαιτίας των οποίων 2-3 φορές μας χάλασαν (την εικόνα)» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας την εικόνα των τελευταίων γεγονότων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα μεταξύ του προσωπικού.
Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε να γίνονται τεστ στα λεωφορεία της Ηπείρου που έρχονται από Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και παράλληλα να γίνεται έλεγχος και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στα πρότυπα των ελέγχων που γίνονται στην είσοδο των συνόρων με Αλβανία. «Ζήτησα κάθε εβδομάδα να έχουν τουλάχιστον ένα αρνητικό rapid test όσοι κινούνται για εμπορικούς λόγους από- προς Αλβανία και Ιταλία».
Τέλος, καταλήγοντας υποστήριξε ότι «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και μέχρι να τελειώσει το θέμα με το εμβόλιο, πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολες και οι οικονομικές καταστάσεις. Σε προτεραιότητα όμως είναι το θέμα της Υγείας και μετά τα οικονομικά».

Για τα εμβόλια: «Δεν έχω λάβει γνώση του περιστατικού»

Ερωτηθείς για το θέμα που ανέκυψε με τα εμβόλια στο ΚΥ Ιωαννίνων ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει για το συμβάν και είπε ότι η περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρίθηκε στο αίτημα εργασίες στο ηλεκτρικό δίκτυο του Κέντρου Υγείας. «Εμείς εκεί έχουμε τελειώσει. Ό,τι μας ζητήθηκε το κάναμε» είπε αυστηρά.
Λίγες ώρες πριν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους διέψευσε εν μέρει τις καταγγελίες που είχαν γίνει από τον Γιώργο Πρέντζα για ακύρωση εμβολιασμών εξαιτίας προβλημάτων στην συντήρηση των εμβολίων.
Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «οι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά, καθότι τα 36 φιαλίδια «αντικαταστάθηκαν από άλλη παραλαβή». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν η βλάβη «στο καταγραφικό θερμοκρασίας ενός ψυγείου» αχρήστευσε τα εμβόλια είπε ότι αυτά, αποσύρθηκαν για «λόγους ασφαλείας».

«Ασφαλίζει» η είσοδος στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Στο μεταξύ, «ασφαλίζει» η είσοδος στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπύρος Δερδεμέζης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:
Στα πλαίσια περιορισμού της πανδημίας covid-19 και της ασφάλειας τόσο των ασθενών όσο και των συνοδών αλλά και του προσωπικού του Νοσοκομείου:
-Θα παρίστανται μόνο οι συνοδοί σε ασθενείς που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους από τον θεράποντα ιατρό του Tμήματος που νοσηλεύονται και οι οποίοι θα εισέρχονται κατόπιν διενέργειας rapid test, το οποίο θα επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα ανάλογα με τη νοσηλεία του ασθενούς.
-Οι πολίτες που προσέρχονται σε προγραμματισμένα ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία πριν την είσοδό τους στο χώρο των Iατρείων, θα υποβάλλονται σε rapid test στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου (κοντέινερ κ.λ.π.).
«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να προσέρχονται έως μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία όλων» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ