Άδ. Γεωργιάδης: «Δε βρίσκω το λόγο να συνεχιστεί η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα»

Νέα

Τι είπε ο υπ. Ανάπτυξης για κυνήγι και ψάρεμα

Την προσωπική του θέση και άποψη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει από την αρχή για την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων για το κυνήγι και το ψάρεμα, εξέφρασε πριν λίγο μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπ. Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είναι δικής του αρμοδιότητας θέμα. Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα επιτραπεί ή όχι η μετακίνηση ο κ. Γεωργιάδης είπε πως: «Δε βρίσκω το λόγο να συνεχιστεί η απαγόρευση των μετακινήσεων για το κυνήγι και το ψάρεμα, όμως δεν είναι θέμα δικής μου αρμοδιότητας, να το ξεκαθαρίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί αρκετές φορές δημοσίως σχετικά με το κυνήγι και το ψάρεμα και έχει εκτεθεί σχεδόν ισάριθμες, αφού οι αποφάσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων και δη της Πολιτικής Προστασίας ήταν διαφορετικές.

Η κατάσταση ωστόσο με το κυνήγι και το ψάρεμα έχει ήδη δημιουργήσει τεράστια ένταση στις σχέσεις κυνηγετικών οργανώσεων που εκπροσωπούν 180.000 κυνηγούς ανά την Ελλάδα, αλλά και των ερασιτεχνών αλιέων, με την κυβέρνηση, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες προκάλεσαν αίσθηση οι δηλώσεις μελών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως ο κ. Βατόπουλος, αλλά και άλλων επιστημόνων, όπως η κα Παγώνη, ότι αφενός δεν υπάρχει εισήγηση για απαγόρευση των μετακινήσεων για το κυνήγι και αφετέρου πως δεν υπάρχει καμία λογική στην σχετική απόφαση! Επίσης σήμερα το πρωί σε δηλώσεις του ο κ. Βατόπουλος επανέλαβε, ότι οι μετακινήσεις για κυνήγι και ψάρεμα μπορούν άμεσα να απελευθερωθούν, όχι όμως εκτός νομού.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη, ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, βουλευτής Ιωαννίνων Γ. Αμυράς, που συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ το Σάββατο στα Γιάννενα και είχε και τηλεφωνικές επαφές, τάχθηκε υπέρ της άρσης της απαγόρευσης, ενώ μαζί με τον υπουργό κ. Σκρέκα από την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλαν και σχετικό αίτημα για την άρση της απαγόρευσης.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ