ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – «Ένα αερόστατο για τον παππού»

Εκδηλώσεις

Ένα παιδικό βιβλίο για την απώλεια παρουσιάζεται την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. στο Allana Park (Αρχ. Μακαρίου 2).
Το βιβλίο «Ένα αερόστατο για τον παππού» θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μαρία Καλτσή ενώ θα μιλήσει η παιδίατρος Μαρία Κεφάλα και η εκπαιδευτικός Δήμητρα Μέρζτου. Παράλληλα, αποσπάσματα θα αφηγηθεί η παιδαγωγός θεάτρου Βίκυ Βάββα. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο παρουσιαστής Χριστόφορος Παυλάκης.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο πεντάχρονος Πετράκης χάνει ξαφνικά τον αγαπημένο του παππού. Βιώνει τη θλίψη, την απώλεια, τη νοσταλγία, και δημιουργεί όλο αγάπη, ένα αερόστατο… για τον παππού. Ένα πολύχρωμο, μεγάλο αερόστατο, φτιαγμένο από όμορφες στιγμές που έζησε μαζί με τον παππού του.
Πώς να εξηγήσουμε σ’ ένα μικρό παιδί την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου; Πόσα ερωτήματα θα του γεννηθούν στο άκουσμα και μόνο αυτής της δυσάρεστης είδησης; Και σε πόσα τελικά από αυτά τα ερωτήματα εμείς οι μεγάλοι θα έχουμε απαντήσεις; Ας ακούσουμε το παιδί, ας το ανακουφίσουμε, κι αν κάποιες στιγμές δεν έχουμε λόγια, ας διαβάσουμε μαζί ένα παραμύθι κι ας αφήσουμε αερόστατα γεμάτα αναμνήσεις να πετάξουν στον ουρανό».
Η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Δ. Καλτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος στο Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Από το 2003 ζει και εργάζεται μόνιμα στα Ιωάννινα. Σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών, του Πέτρου και της Αλίκης, που αποτελούν και την έμπνευσή της για τα παραμύθια που γράφει. Είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.