Βελτιώθηκαν φάρμακα και θεραπείες

Εκδηλώσεις

Όλα τα νέα δεδομένα αναμένεται να παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του πανελλήνιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Όλα τα νέα δεδομένα αναμένεται να παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του πανελλήνιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα που διεξάγεται στα Γιάννενα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό Συνέδριο που επιστρέφει σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των μεγάλων συνεδριακών διοργανώσεων και την επάνοδο στην κανονικότητα.

Στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα, αναμένεται να παρουσιαστούν όλα τα νέα φαρμακευτικά αλλά και θεραπευτικά δεδομένα καθώς το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν διαβήτη ολοένα και αυξάνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα καθώς και οι νέες εξελίξεις που αφορούν στη πρόληψη και στη θεραπευτική αντιμετώπιση με εξατομίκευση στην κλινική πράξη του σακχαρώδη διαβήτη και των μεταβολικών νοσημάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Παθολόγος-Διαβητολόγος κ. Σταύρος Παππάς ενώ Αντιπρόεδρος είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας και Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ.

Οι κ.κ. Μωυσής Ελισάφ, Σταύρος Παππάς Παθολόγος – Διαβητολόγος και Αντώνιος Αλαβέρας μίλησαν για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν φαρμακευτικά καθώς όπως επεσήμαναν είναι σημαντικές οι δυνατότητες που δίνονται στον ασθενή για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. «Είναι μια σημαντική ιατρική διαδικασία που ουσιαστικά παρουσιάζει όλα τα νέα δεδομένα για τον διαβήτη» υπογράμμισαν.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ