Το «Ταξίδι Ελπίδας» κάνει στάση στα Γιάννενα

Εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Εκδήλωση για την άνοια με θέμα: «Ταξίδι Ελπίδας» διοργανώνουν η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ και τo Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση απευθύνεται  στα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους αλλά και στο ευρύ κοινό.  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να συζητήσουν με τους ειδικούς και να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της άνοιας και να ακούσουν τις βιωματικές εμπειρίες φροντιστών και ατόμων με άνοια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δια ζώσης και διαδικτυακά, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν, ενώ όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν μετά το πέρας της διαδικασίας, βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Ευάγγελος Παππάς, MD, PhD, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης και η  Ελένη Αρετούλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει την ημερίδα που θα φωτίσει πολλά από τα σημεία που αφορούν την άνοια.  Κάλεσμα απεύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου τονίζοντας τα όσα έχει κάνει η περιφέρεια προκειμένου να στηρίξει τις δομές για τα άτομα με άνοια. Μάλιστα, επεσήμανε ότι στόχος είναι η δημιουργία και άλλων δομών ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες και άλλων νομών της Ηπείρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Richman Family Precision Medicine Center of Excellence in Alzheimer’s Disease, Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας – Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Εταιρεία Altoida και Πρωτοβουλία Θάλλω.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ