ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – «Οι Ρωμανιώτες» εντυπωσίασαν το κοινό

Εκδηλώσεις

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» προβλήθηκε σε πρώτη παγκόσμια, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Ισραηλική Κοινότητα Ιωαννίνων. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την ιστορία της Ρωμανιώτικης κοινότητας.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την πολυκύμαντη ιστορία και αναμένεται μετά τα Γιάννενα να ακολουθήσουν προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις.
Η ταινία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης ενώ έχει επιλεγεί να προβληθεί στα Φεστιβάλ Αιγαίου και Χανίων.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ο Executive Director του Business Unit Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης, ο Ραφαήλ Μωυσής, που πρωτοστάτησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, και o Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Μάκης Μάτσας.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με ρωμανιώτικους ύμνους και τραγούδια με τους Σάκη Νεγρίν, κιθάρα, επεξεργασία, Βίκυ Κυριακίδη, φλάουτο, Μάρκο Μπατίνο, τραγούδι.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ