Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΙΚΟ – Τοποθετείται ο νέος αξονικός 16τομών

Νέα

Ένας νέος υπερσύγχρονος Τομογράφος 16 τομών τοποθετείται και σύντομα θα είναι σε πλήρη λειτουργία στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Ο διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης με σχέδιο και οργάνωση προχωρά τα βήματα εξοπλισμού του Νοσοκομείου ώστε να το καταστήσει ένα από τα καλύτερα παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των γύρω περιοχών και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων.
Με την εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου, θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη από το Νόμο αδειοδότηση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ταυτόχρονα θα γίνει εκπαίδευση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου.
Ο υφιστάμενος Αξονικός Τομογράφος θα μεταφερθεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.
Ο κ. Δερδεμέζης μιλώντας στο ITV υπογράμμισε ότι ο νέος αξονικός τομογράφος 16 τομών έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των εξετάσεων σε ολόκληρο το σώμα, με πολύ σύντομο χρόνο εξέτασης και με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια.
Επιπλέον έχει τη δυνατότητα ανασύνθεσης εικόνων σε όλα τα επίπεδα καθώς και την δυνατότητα τρισδιάστατων απεικονίσεων. «Ελαχιστοποιεί τον χρόνο εξέτασης και αναβαθμίζει το επίπεδο της απεικονιστικής διάγνωσης Επιπροσθέτως, μειώνει  τη δόση ακτινοβολίας, που λαμβάνει ο εξεταζόμενος, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της απεικόνισης».

Τα έργα είναι των πολιτών
Ερωτηθείς για τις πολιτικές δηλώσεις που ακολούθησαν την τοποθέτηση του αξονικού τομογράφου ο κ. Δερδεμέζης πήρε αποστάσεις καθώς τα έργα ανήκουν στους πολίτες και όχι στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία ή στην διοίκηση των Νοσοκομείων, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν για ιατρικό προσωπικό ενώ ευχαρίστησε όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο Φιλιατών με κατεύθυνση την εξυπηρέτηση των πολιτών.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ