ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις«Μνήμης της Γενοκτονίαςτου Ποντιακού Ελληνισμού» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ιωαννιτών, την Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου και τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών- Σπουδαστών Ιωάννινων.
Δηλώσεις συμμετοχής για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα:Περιφέρεια Ηπείρου: 26510 87202 – Δήμος Ιωαννιτών: 26513 61110.

Πρόγραμμα

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων στις 19.00 θα γίνει παρουσίαση από την Αικατερίνη Μπάκα, Φιλόλογο, Εκπαιδευτικό Δ/θμιας Εκπαίδευσης 2ου, Γυμνασίου Ιωαννίνων, Δρ Φιλοσοφίας Παν/μιου Ιωαννίνων και τον Ιωάννη Ευθυμιάδη, Σπουδαστή Αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων με τίτλο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον 20όστον 21ο αιώνα», (συνεργασία της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου με το Σύλλογο Ενηλίκων μαθητών 2ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων).
Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στον Αύλειο χώρο 2ου Δημ. Σχολείου Ανατολής στις 20.00 θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο «Αναστορώ τα παλαιά». Πρόκειται για βιντεοπαρουσίαση από τον Κωστή Εμμανουηλίδη Video Production, και παρουσίαση κειμένων – μαρτυριών, μοιρολόγια από τηνΘεατρική Ομάδα, μέλη της Αδελφότητας Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου και μέλη του Συλλόγου ΠοντίωνΦοιτητών Ιωαννίνων.
Ακόμη, τη Κυριακή 19 Μαΐου θα γίνει στις 10.00 Θεία λειτουργία – δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ανατολής, στις 10.45 Επιμνημόσυνη δέηση – Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο «Αλησμόνητων Πατρίδων» (οδός Ιωαννίνων, Ανατολή) και στις 11.30 εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Κ. Ανατολής. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Θα ακολουθήσουν ποντιακά τραγούδια και η εκδήλωση θα κλείσει με ποντιακά εδέσματα από τα μέλη και φίλους των Συλλόγων.Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γεώργιος Γκόντζος.