Οι χοροί και τα τραγούδια δεν γνωρίζουν σύνορα

Εκδηλώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας Λούτσας του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 20.30 στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «ΝΤΟΥΝΙΑΣ – Οι χοροί και τα τραγούδια δεν γνωρίζουν σύνορα» με θέμα τις κοινές μουσικοχορευτικές παραδόσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και Τουρκία. Στόχος να αναδειχτούν και να παρουσιαστούν τα κοινά μουσικοχορευτικά στοιχεία των χωρών αυτών τα οποία και αποτελούν μέρος της πλούσιας λαϊκής παράδοσης, των θρύλων και των δημοτικών τραγουδιών τους.

Η παράσταση οργανώθηκε και παρουσιάζεται από τους χορευτές και τις χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Λούτσα».

Συνοδεύουν την εκδήλωση 2 ελληνικές ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής με 12 μουσικούς και 1 εξαμελής από την Αλβανία. Τραγουδούν  η Χορωδία και παιδιά του Συλλόγου. Συμμετέχει ο Σύλλογος Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού «Ήνορο». Γενική επιμέλεια, διδασκαλία χορών, Βασίλης Ράπτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου, του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» κ.ά.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.