ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ -Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων

Εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς», η Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκκίνηση της εκδήλωσης θα γίνει με τον χαιρετισμό της πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγήτριας Άννας Μπατιστάτου, ενώ θα ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία με θέμα «Γιατί μια Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών;» από την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Φύλων, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μαρία Πουρνάρη.
Θα ακολουθήσουν ομιλίες από την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Μαρία Στρατηγάκη με θέμα «Η ισότητα των φύλων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Αδράνειες και αντιστάσεις» και από την δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας Κωστούλα Μάκη με θέμα «Σύγχρονες φεμινιστικές διεκδικήσεις και κατασκευές έμφυλων ταυτοτήτων».
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση , την οποία θα συντονίσει η κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας, επίτιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και μέλος της Ε.Ι.Φ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου.