«Ο Δρόμος είναι η Θάλασσα – Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος»

Εκδηλώσεις

Στόχος η δια ζώσης ενημέρωση μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα πολλαπλά οφέλη και τις εργασιακές δυνατότητες ναυτικών επαγγελμάτων που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος είναι η Θάλασσα – Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα υπό τη συνδιοργάνωση της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, του Ιδρύματος Ευγενίδου, της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, των εκδόσεων «Ναυτικά Χρονικά & Ιsalos.net», του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Στόχος η δια ζώσης ενημέρωση μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα πολλαπλά οφέλη και τις εργασιακές δυνατότητες ναυτικών επαγγελμάτων που έχουν μεγάλη ζήτηση. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη αλλά αυτή τη στιγμή στερείται εξειδικευμένων ειδικοτήτων που θα καλύψουν ανάγκες στελέχωσης των πλοίων. Οι προοπτικές αναπτύχθηκαν διεξοδικά από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και άρα μπορούσαν να ενημερώσουν τα νέα παιδιά για τον δρόμο της θάλασσας.

Τα σύγχρονα πλοία βελτίωσαν καθοριστικά τις επαγγελματικές συνθήκες ενώ την ίδια ώρα οι οικονομικές απολαβές είναι πολύ καλές.

Στην ημερίδα που έγινε στα παλιά σφαγεία στην αίθουσα Δ. Χατζή ήταν

παρόντες ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΝΑ.Ν.Π., εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι  «Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» παρουσιάστηκαν  μεταξύ άλλων από τους Δρ. Λεωνίδα Δημητριάδη- Ευγενίδη Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου & ΙΜΟ Good Will Ambassador, τον κ. Ηλία Μπίσια, Διευθυντή του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά & Isalos.net. και την Cpt Αμαλία Κουλούρη Πλοίαρχο Ά Τάξης Ε.Ν.

Συντονιστής της διοργάνωσης θα είναι ο Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Σαπουνάς Ευρυβιάδης.

Οι μαθητές έμαθαν όσα ήθελαν  για τις δυνατότητες που έχουν να σπουδάσουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και στη συνέχεια να αναζητήσουν εργασία με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, σε ένα κλάδο με διεθνείς προοπτικές και ικανοποιητικές απολαβές.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ