Η έγκαιρη διάγνωση το μεγάλο ζητούμενο

Εκδηλώσεις

Ξεκινά το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα

Ξεκινά το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα στα Γιάννενα με υβριδικό χαρακτήρα και με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις αναφορικά με τον σακχαρώδη διαβήτη  και τα μεταβολικά νοσήματα.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν διαβήτη ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελλοχεύει σε αυτούς που δεν έχουν διαγνωστεί και παραμένουν αρρύθμιστοι με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους ίδιους.

Όλες οι εξελίξεις στις συνεδρίες

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα θέματα καθώς και οι νέες εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη και στη θεραπευτική αντιμετώπιση με εξατομίκευση στην κλινική πράξη του σακχαρώδη διαβήτη και των μεταβολικών νοσημάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το 11ο Πανελλήνιο συνέδριο να είναι μια παραγωγική διαδικασία που θα συμβάλλει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ιατρικού κόσμου, όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Παθολόγος-Διαβητολόγος κ. Σταύρος Παππάς ενώ Αντιπρόεδρος είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας και Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του στάθηκε «στην επιστροφή των μεγάλων συνεδριακών διοργανώσεων και την επιστροφή στην κανονικότητα τονίζοντας ότι οι μεγάλες συνεδριακές διοργανώσεις στην πρωτεύουσα της Ηπείρου».

Ο κ. Παππάς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του συνεδρίου «Ξεκινά στην πόλη των Ιωαννίνων το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης, για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα, που θα πραγματοποιηθεί εως τις 27 Ιουνίου, με υβριδικό χαρακτήρα και προσδοκούμε πια η Covid-19 να μας επιτρέψει να βρούμε την κανονικότητά μας

Στις ημέρες μας, πέραν των προβλημάτων της πανδημίας Covid-19 εξακολουθούν να υφίστανται η νοσηρότητα και η θνητότητα των νοσημάτων του μεταβολισμού (Παχυσαρκία, Μεταβολικό Σύνδρομο, Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία) και των επιπλοκών τους, κύρια των καρδιαγγειακών νοσημάτων» είπε ο κ. Παππάς ενώ ξεκαθάρισε ότι « Είναι ευνόητο ότι επιβάλλεται πλέον να εντείνουμε τις προσπάθειές  για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή αντιμετώπισή τους»

Ιδιαίτερη συμβολή στους στόχους του Συνεδρίου αναμένεται να  έχει η παρουσίαση του ερευνητικού έργου πολλών γιατρών.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου κ. Αντώνης Αλαβέρας που στάθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών και στην μεγαλύτερη ακόμη ανάγκη της πρόληψης, της σωστής διατροφής και της άσκησης που σε συνδυασμό με την σωστή φαρμακευτική αγωγή μπορεί να επιφέρει καλύτερη καθημερινότητα για τους διαβητικούς.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ