Εκδηλώσεις μνήμης σε Λουτρότοπο και Συκιές

Εκδηλώσεις

Οι δύο εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων.

Με μία σεμνή τελετή την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, αρχικά στο μνημείο εκτελεσθέντων στον Λουτρότοπο και στη συνέχεια στο μνημείο εκτελεσθέντων στις Συκιές, τιμήθηκε η μνήμη των αθώων συμπολιτών μας που δολοφονήθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 6η Οκτωβρίου του 1943.

Οι δύο εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο βουλευτής Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς , η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Σίμου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαρέλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτροτόπου κ. Διονύσιος Νάτσιος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Συκεών κ. Δημήτρης Γούσιας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκεών «Αμβρακία» κ. Δημήτρης Μπουτέτσιος, ενώ την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας εκπροσώπησε η επίτιμη πρόξενος κ. Kerstin Lohr.

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο πρώην δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, τοπικοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη των οικογενειών των θυμάτων καθώς και οι μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Λουτροτόπου.