Κατάσχεση ηχομιμητικών συσκευών από την Ε΄ΚΟΗ

Νέα

Σε κατάσχεση 15 ηχομιμητικών συσκευών, οι οποίες χρησιμεύουν στην προσέλκυση ορτυκιών, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε΄ΚΟΗ

Σε κατάσχεση 15 ηχομιμητικών συσκευών, οι οποίες χρησιμεύουν στην προσέλκυση ορτυκιών, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, τις τελευταίες μέρες στο νησί της Κέρκυρας.

Η κατάσχεση και ο εντοπισμός των συσκευών παργματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Κέρκυρας, κατά την διάρκεια περιπολιών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Υπενθυμίζεται, ότι η χρήση τέτοιων συσκευών, θεωρείται και είναι παράνομη σύμφωνα με τη νομοθεσία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ανοχή στην χρήση τους.

Σε μια δεύτερη περίπτωση, κατα τη διάρκεια περιπολίας κλιμακίου Θηροφυλάκων στην Τ.Κ. Αργυράδων του δήμου νότιας Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ένα άτομο το οποίο βρέθηκε να ασκεί θήρα χωρίς όμως να έχει θεωρημένη την άδεια του.

Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για το αδίκημα της άσκησης θήρας χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς επίσης και για άρνηση ελέγχου, αφού δεν παρέδιδε το όπλο του στους θηροφύλακες.