ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ – Επόμενο σεμινάριο με την Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Εκδηλώσεις

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει τον μήνα Νοέμβριο τον κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο.

Στόχος των σεμιναρίων, που θα πραγματοποιούνται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα.

Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα μας μυήσουν στις μεθόδους της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί μας τη θεατρική τους εμπειρία.

Το Νοέμβριο το σεμινάριο θα γίνει από την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτις, θεατρολόγος, με τίτλο «Οι ιστορίες μας ως ιστορίες των άλλων – μια θεατρική εμπειρία».

Σάββατο 9 Νοεμβρίου: 16:00 – 21:00

Κυριακή 10 Νοεμβρίου: 10:00 – 15:00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ. Διάρκεια: 10 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: 30.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, μουσικούς, εμψυχωτές ομάδων αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των εκφραστικών του μέσων. Για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται κανενός είδους θεατρική εκπαίδευση ή εμπειρία.

Βιωματικό εργαστήριο με στόχο να ανασύρει μνήμες, ατομικές, οικογενειακές και συλλογικές, της τοπικής, εθνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Οι συμμετέχοντες γίνονται «τα βιβλία του εαυτού» τους, ένα κύριο υλικό της προφορικής ιστορίας. Oι ιστορίες τους γίνονται τα ντοκουμέντα της ιστορίας. Αυτές οι ιστορίες, «εμείς», αποτελούν τον σκελετό για μια εμπειρία σκηνικής σύνθεσης – ιδανικά – μέσα στην πόλη, μια εμπειρία που έχει στόχο να επανασηματοδοτήσει την σχέση μας με το παρελθόν, το παρόν και τον «χώρο» των ανθρώπινων πράξεων.

Στο εργαστήριο αξιοποιούνται αφηγηματικές και δραματουργικές τεχνικές του Θεάτρου Ντοκουμέντο με στόχο την σύνδεση του ετερόκλητου και ποικίλου υλικού με στόχο την εμπειρία της «σκηνής».

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected], στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5) και στα τηλέφωνα 2651025670 (09:00-14:00) και 6948202250 (18:00-21:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.