ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – «Άνοιγμα» στην τουριστική αγορά αραβικών χωρών

Νέα
  • Συναντήσεις, ξεναγήσεις και επισκέψεις με άραβες τουριστικούς πράκτορας

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων υποδέχεται αυτές τις μέρες στα Γιάννενα, δεκαμελή αποστολή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Τουρισμού Αραβικών Χωρών και τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδι εξοικείωσης(Fam Trip).
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εκδήλωση Ενημέρωσης και Παρουσίασης του προορισμού «Ιωάννινα- Ήπειρος» καθώς και συναντήσεις Β2Β, ενώ ξεναγήσεις και επισκέψεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής συνεχίστηκαν τις επόμενες δύο μέρες. Στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας συνέβαλαν ακόμη η Mideast Travel και η AEGEAN.
Την αποστολή υποδέχτηκε στην Κεντρική εκδήλωση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε τόνισε τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια η Δημοτική μας Αρχή στοχευμένα εφάρμοσε την πολιτική της διπλωματίας των πόλεων σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας των Ιωαννίνων η οποία έχει ήδη φέρει θετικά αποτελέσματα.
Η ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και το χτίσιμο ενός προορισμού με έμφαση στη διαφορετικότητα που ελκύει τον επισκέπτη να αναζητήσει εμπειρίες με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις γεύσεις, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, μέσα σε ένα περιβάλλον που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και τη δραστηριότητα, με ‘το πάντρεμα’ του παραδοσιακού με το μοντέρνο, είναι τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, πάνω στα οποία βασίσαμε την προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό.
Η προσπάθειά μας αυτή σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε σε συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής για την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων έχουν καταστήσει τα Γιάννενα ένα κορυφαίο προορισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Η δική σας παρουσία σήμερα εδώ είναι μια ακόμα απόδειξη ότι ο προορισμός ‘Ιωάννινα’ έχει γίνει πλέον αναγνωρίσιμος διεθνώς.
Με βάση ένα συγκεκριμένο, μετρημένο και στοχευμένο πλάνο, οι πρώτες αγορές που θέσαμε σαν στόχο αφορούσαν κυρίως στην Ευρώπη.
Η πρόταση όμως του Εσάμ Αλαντάση, εκπροσώπου της Παλαιστινιακής παροικίας που ζει χρόνια στα Γιάννενα, να ‘ανοιχτούμε’ και στον αραβικό κόσμο ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
Την αγκαλιάσαμε, την επεξεργαστήκαμε και είμαστε σήμερα εδώ για να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας και δυνατής σχέσης.
Είμαι σίγουρος ότι και με τη δική σας συμβολή τα Γιάννενα θα αποτελέσουν σύντομα έναν ενδιαφέρον προορισμό και για τα Αραβικά κράτη».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας σημείωσε:
«Ως δημοτική Αρχή, έχουμε αποδείξει τα τελευταία τεσσεράμισι που κρατάμε το πηδάλιο της πόλης, πως κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, να αναπτυχθεί και να προκόψει.
Δεν κυνηγάμε λαχανιασμένοι οποιαδήποτε ευκαιρία προκύπτει στον ορίζοντα, ελπίζοντας ότι κάτι θα κερδίσουμε, αλλά προσπαθούμε να δημιουργούμε μόνοι μας τις ευκαιρίες, ώστε να καθορίζουμε συγκεκριμένους στόχους και να περιμένουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».