Διήμερο εκδηλώσεων με πολύ χορό!

Εκδηλώσεις

Διήμερες εκδηλώσεις χορού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας χορού διοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο

Διήμερες εκδηλώσεις χορού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας χορού διοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο και την Κυριακή στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλα στο Πνευματικό.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν πλήθος χορευτικών συλλόγων και σχεδόν όλα τα τμήματα χορού του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Συμμετοχή έχει και η «Σχεδία» ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες με κεντρικό θέμα το χορό και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, η πρόεδρος της Σχεδίας Σοφία Μαρκούλα και ο Πάνος Τζιόβας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής μίλησαν για το διήμερο που θα είναι ελεύθερο στο κοινό και θα περιλαμβάνει πολλά είδη χορού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζεται στις 29 Απριλίου. Καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO, με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την τέχνη του χορού

Η χορευτική κουλτούρα της ανθρωπότητας είναι πλούσια. Αντλούμε την ουσία του χορού παρατηρώντας τη φύση, τη ζωή και όλα τα έμβια όντα που μας περιβάλλουν. Ο χορός τρέφει το μυαλό και το σώμα, δίνοντάς την ικανότητα να επικοινωνούμε με τον κόσμο.