Στη Παμβώτιδα προπονείται  η Εθνική Νέων της Πολωνίας

Αθλητικά

Προπονήσεις στη λίμνη Παμβώτιδα πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας Νέων κάτω των 23 ετών της Πολωνίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις φετινές διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος.

Η Πολωνική αποστολή αποτελείται από 17 αθλητές, τρεις προπονητές και έναν φυσικοθεραπευτή και οι προπονήσεις στη λίμνη υπήρξαν εντατικές παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν, ενώ για τις ανάγκες της Εθνικής Πολωνίας ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων διέθεσε το κλειστό γυμναστήριο και τα εργόμετρά του, ενώ φιλοξενεί τις βάρκες της στα λεμβαρχεία του.

Αντιπροσωπεία των Πολωνών αποτελούμενη από τους προπονητές και δύο εκ των αθλητών βρέθηκε χθες στο Δημαρχείο Ιωαννίνων όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου καλωσόρισε την Εθνική Ομάδα της Πολωνίας εκφράζοντας τη χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επέλεξαν τα Γιάννενα και την Παμβώτιδα για την προετοιμασία τους, ενώ μετέφερε και το καλωσόρισμα του δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η πόλη μας είναι η «μητρόπολη» της Ελληνικής Κωπηλασίας, άθλημα που αναπτύσσεται στα Γιάννενα εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ τόνισε πως ο Δήμος είναι πρόθυμος να συμβάλλει όπως μπορεί και σε μελλοντική φιλοξενία της Εθνικής Πολωνίας στην πόλη μας, προτείνοντας μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης και κάποιου αγώνα Κωπηλασίας στη λίμνη με τη συμμετοχή της. Δεν παρέλειψε, τέλος, να κάνει λόγο για τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τη χώρα μας και ειδικότερα τα Γιάννενα με την Πολωνία».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων από τον Δημ. Παπαγεωργίου προς την Πολωνική αποστολή, μεταξύ των οποίων και ένα λεύκωμα του Ριζαρείου Ιδρύματος με σπάνιες φωτογραφίες των Ιωαννίνων.

Οι εκπρόσωποι της Πολωνικής αποστολής, την οποία συνόδευσαν στο Δημαρχείο η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου και o Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μπάμπης Παπαϊωάννου, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την θερμή υποδοχή αλλά και τη συμβολή του Δήμου και του Ναυτικού Ομίλου στην απρόσκοπτη προετοιμασία της Εθνικής Νέων στα Γιάννενα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διαμονή της σε ξενοδοχείο δίπλα στη λίμνη διευκόλυνε τις καθημερινές μετακινήσεις τους.