ΠΕΑΚΙ – Ραντεβού στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Αθλητικά

Το κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα, τις τελευταίες μέρες έζησε τις σημαντικότερες μέχρι σήμερα στιγμές του, φιλοξενώντας το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης.

Δεν είναι λίγο πράγμα, μέσα σε διάστημα λίγων μόνο ετών, μια πλήρως απαξιωμένη αθλητική εγκατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης, να φτάνει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση και πλέον, να μιλάνε γι αυτή με τα καλύτερα λόγια αθλητές και ομοσπονδίες άλλων χωρών.

Το δημόσιο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ ξεπέρασε τα πέτρινα χρόνια και έχει βάλει πλέον τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισής του, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα που θα απογειώσει την εγκατάσταση η οποία πλέον κατατάσσεται στις πλέον σύγχρονες της χώρας, όντας έτοιμη να φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον και άλλες μεγάλες πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

Το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης δεν συγκέντρωσε απλώς διεθνείς αποστολές στην πόλη των Ιωαννίνων, οι οποίες έφυγαν με δεδηλωμένη την ικανοποίησή τους, αλλά άφησε πίσω και τα καλύτερα σχόλια. Εκτός από ότι τα Γιάννενα ήταν… γούρικα για την Εθνική Ελλάδας που κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες, οι εικόνες και τα σχόλια για την πόλη, την Παμβώτιδα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο ευρωπαϊκό για φέτος μπορεί να τελείωσε, το Αθλητικό Κέντρο Λιμνοπούλας όμως ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε δύο μήνες το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και στην Παμβώτιδα.

 

Μονόζυγα στην Ανατολή

Μετά από μια σειρά νέων εργασιών και παρεμβάσεων στη Λιμνοπούλα,

το υπαίθριο γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου στο ΠΕΑΚΙ της Ανατολής επεκτάθηκε με την τοποθέτηση σύνθεσης μονόζυγων για πολλαπλές ασκήσεις.

Οι νέες παρεμβάσεις και συντηρήσεις που θα κάνουν τις εγκαταστάσεις που λειτουργούν υπό την ευθύνη του ΠΕΑΚΙ πιο φιλικές στους πολίτες που τις χρησιμοποιούν, θα συνεχιστούν προσεχώς, με στόχο πάντα τον «αθλητισμό για όλους».