Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – Στην εκπνοή του χρόνου… Προεδρικό Διάταγμα;

Νέα

Να καταθέσει τις προτάσεις του και μάλιστα άμεσα, για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας, κάλεσε το δήμο Ιωαννιτών, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Πιθανόν να έχει καλέσει και άλλους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν το ίδιο προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η έκδοση του ΠΔ.
Λίγο πριν τις πριν τις εθνικές εκλογές, πραγματικά στην εκπνοή του χρόνου… το Υπουργείο Περιβάλλοντος στέλνει στο Δήμο Ιωαννιτών και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς, το τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης και τους καλεί να εκφράσουν τις προτάσεις τους…
Ουσιαστικά, και ενώ μετράμε αντίστροφα, ο δήμος, καλείται να διατυπώσει τις τελικές του παρατηρήσεις επί του σχεδίου ΠΔ που θα πάει για τελική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύνθετα και μπερδεμένα….
Οι τοπικοί φορείς ακόμη και αν προλάβουν- που δεν προλαβαίνουν, τα θέματα που προκύπτουν είναι πολλά καθώς ο χρόνος δεν επαρκεί για να καταθέσουν προτάσεις για ένα Προεδρικό Διάταγμα που αναμένουμε πολλές δεκαετίες… και που εν πολλοίς και εν ολίγοις θα καθορίσει τι θα επιτρέπεται και τι θα απαγορεύεται στη λίμνη και γύρω από αυτή.

Θ. Μπέγκας: «Είναι λάθος η χρονική στιγμή»
Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κληθείς να σχολιάσει την βιασύνη του υπουργείου- ειδικά σε μια περίοδο που όλος ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση για τις εθνικές εκλογές και με υπηρεσιακή κυβέρνηση, μίλησε για «λάθος» της κυβέρνησης να φέρει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα λίγο πριν τις εθνικές κάλπες.
«Είναι λάθος να συζητείται -σε αυτό το χρόνο, ένα θέμα τόσο σοβαρό! Εγώ, αμέσως μετά έχω συγκαλέσει στο δημαρχείο μια ευρεία σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ανθρώπους που χειρίστηκαν το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές για την νέα κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να παραχθεί ένα αποτέλεσμα. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να τρέξει αυτά τα ζητήματα» είπε, για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Δεν θέλω να πω ότι σπεύδουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις…αλλά είναι λάθος» είπε, υπογραμμίζοντας ότι είναι «πιθανόν να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο» για το ζήτημα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ