ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Στις 29 το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα 2

Αθλητικά

Η μη επίτευξη συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες. Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα 2 το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 29 και όχι στις 15 Σεπτεμβρίου.
Αυτή η καθυστέρηση αφενός κάνει τις ομάδες της κατηγορίας να ελπίζουν ότι στο μεταξύ θα βρεθεί λύση, αφετέρου προκαλεί προβληματισμό στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έχει ολοκληρώσει δύο μήνες προετοιμασίας.
Έτσι, αναμένεται να δοθούν τουλάχιστον δύο ακόμη φιλικά παιχνίδια, το ένα εκ των οποίων την Παρασκευή ή το Σάββατο με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ αναζητείται ομάδα για ένα ακόμη φιλικό.
Λίγο νωρίτερα από τις χθεσινές αποφάσεις, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γ. Χριστοβασίλης αναφέρθηκε στην μη επίτευξη συμφωνίας και στους κινδύνους που αυτό δημιουργεί για το σύνολο των ομάδων της κατηγορίας και όχι μόνο για τον ΠΑΣ.
«Εξαρχής ζητήσαμε να ισχύσει ό,τι συμφωνήθηκε από πέρυσι. Εμείς υποβιβαστήκαμε εξαιτίας κάποιας αναδιάρθρωσης. Μας υποχρεώνουν να πάμε σε κεντρική διαχείριση χωρίς να μας πουν ποσά. Όλοι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, αλλά και η ΕΡΤ πρέπει να κάνει κίνηση. Εμείς ως ΠΑΣ Γιάννινα θα δεχόμασταν περικοπή της τάξεως του 12% όπως έγινε και στη Super League 1. Στις υπόλοιπες ομάδες πλην ημών των τριών που πέσαμε, καλό θα ήταν να τους έδιναν τα χρήματα για να γίνει ένα πρωτάθλημα με τα στοιχειώδη.
Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα ας λάβουν υπόψιν ότι έχουμε 150 ποδοσφαιριστές σε Κ15, Κ16, Κ17 και Κ19. Ό,τι «χτίσαμε» τόσα χρόνια κινδυνεύει. Το 50% της επιβίωσης της ομάδας είναι τα τηλεοπτικά. Για τον ΠΑΣ είναι δύσκολη η χρονιά, αλλά θα δώσει τη μάχη της επιστροφής του. Λάβετε υπόψιν ότι δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα στον… αέρα. Δεν μιλάει κανείς για το ποσοστό από τις στοιχηματικές που κερδίζουν από το δικό μας προϊόν. Ας δώσουν ποσοστό από τα κέρδη των στοιχηματικών εταιρειών αν δεν θέλουν τηλεοπτικά».