ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Επιστροφή υπό πρωτόγνωρες συνθήκες

Αθλητικά

Μετά από δύο και πλέον μήνες αγωνιστικής απραγίας με τους αθλητές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να περιορίζονται σε κατ’ οίκον άσκηση, στο μέτρο του εφικτού, τόσο οι ίδιοι, όσο και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, επέστρεψαν στο ΠΕΑΚΙ, ενόψει της επανέναρξης των προπονήσεων.
Το σχέδιο είναι να ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις την Πέμπτη, εφόσον όλα τα τεστ για κορωναϊό, στα οποία υποβλήθηκαν χθες οι παίκτες, επιστρέψουν αρνητικά. Τα αποτελέσματα των ανακοινώσεων αναμένονταν σήμερα το πρωί. Ως προς την επιστροφή στο ΠΕΑΚΙ, αυτή έγινε υπό ιδιαίτερες συνθήκες με όλους να φορούν μάσκα και γάντια, να υποβάλλονται σε θερμομετρήσεις και να συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε ειδικό ερωτηματολόγιο, που ισχύει για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΓΓΑ.

 

Αργ. Γιαννίκης: «Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο»

 

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες για τους παίκτες και το επιτελείο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Αργύρης Γιαννίκης, υπογραμμίζοντας όμως ότι όλοι θέλουν να ξαναμπούν στο γήπεδο και να ολοκληρώσουν τη χρονιά στους αγωνιστικούς χώρους. Όπως είπε για να είναι έτοιμοι αγωνιστικά οι παίκτες και να μπορούν να ξεκινήσουν οι αγώνες θα πρέπει να περάσουν 4 εβδομάδες προπονήσεων, αν και όπως πρόσθεσε, υπάρχει μεγάλο ρίσκο, όπως φάνηκε και στα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα. «Θα χρειαστούν περίπου 4 εβδομάδες για να επανέλθει το νευρομυϊκό σύστημα των παικτών σε καλή κατάσταση. Είναι τεράστιο ρίσκο, γιατί και στη Μπουντεσλίγκα σε 6 ματς παρουσιάστηκαν 8 μυϊκοί τραυματισμοί κι αυτό συμβαίνει γιατί οι παίκτες των ομάδων μπαίνουν στη δράση χωρίς φιλικά. Όλοι θέλουμε να παίξουμε, αλλά δεν είναι στο χέρι μας τι θα γίνει τελικά. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο, είμαστε 7 βαθμούς μπροστά σε 20 ματς και έχουμε δείξει τι αξίζουμε στο γήπεδο». Για το αν εξελίσσεται ή επηρεάζεται ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά: «Έχουμε κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο και συνεχίζουν να γίνονται για το μέλλον, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί».

Αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα

Από την πλευρά του ο ιατρός της ομάδας Στ. Ριστάνης ανάφθηκε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που μπαίνουν σε εφαρμογή. «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί υπάρχει μία χαλάρωση και του κόσμου μετά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινωθεί για τη Σουπερ Λίγκα 1 και αν θα ξεκινήσουν αυτοί θα ξεκινήσουμε κι εμείς τις ομαδικές προπονήσεις. Έχει διαμορφωθεί ένα μέρος στο ΠΕΑΚΙ ως δωμάτιο καραντίνας που θα αποστειρωθεί και απολυμανθεί αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα, ώστε να απομονωθεί εκεί, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Εύχομαι να μην υπάρξει τίποτα, γιατί μετά θα έχουμε μια περίπλοκη κατάσταση με καραντίνα 5 ημερών για όλους», σημείωσε ο κ. Ριστάνης. Ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκας εξέφρασε τα συγχαρητήρια προς την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο για τον επαγγελματισμό με τον οποίο λειτουργούν. Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το ιατρικό τιμ του Ομίλου Ιατρικής Διάγνωσης «για την άριστη συνεργασία και διαδικασία κατά τη διάρκεια των ελέγχων, αλλά και επίσης τους εργαζομένους και τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, κ. Κολόκα, όπου από το πρωί φρόντισαν να υπάρχει η αντίστοιχη οργάνωση για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού».