Πρωταθλήτρια στο βόλεϊ η Πρέβεζα έπειτα από κλήρωση

Αθλητικά

Νικήτρια-τυχερή στην κλήρωση για την ανάδειξη του πρωταθλητή στον όμιλο γυναικών της ΕΣΠΕΔΕ στάθηκε η ομάδα της Πρέβεζας.

Η ομάδα του ΠΑΣ που βρισκόταν στην 1η θέση στη διάρκεια του πρωταθλήματος, μέχρι αυτό να διακοπεί, δεν κέρδισε την αυτονόητη άνοδό στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, που αποτελούσε και τον στόχο της από την αρχή της χρονιάς.

Σε μία πρωτοφανή απόφαση, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αποφάσισε ώστε ο πρωταθλητής στον όμιλο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να αναδειχθεί μέσα από κλήρωση μεταξύ του ΠΑΣ και της Πρέβεζας. Το περίεργο και άκρως εξοργιστικό είναι ότι οι δύο ομάδες δεν ισοβαθμούσαν καν στη βαθμολογία, αλλά ο ΠΑΣ βρισκόταν στην 1η θέση, με διαφορά ενός βαθμού από την δεύτερη Πρέβεζα, ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια που ήταν 1-1 νίκες, υπερείχε στην ισοβαθμία των σετ.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας του τμήματος Γ. Μάστακας σε δηλώσεις του στο ITV έκανε λόγο για μία απόφαση που αφενός δεν βασίζεται σε κανένα λογικό επιχείρημα και αφετέρου αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Όπως σημείωσε, ο ΠΑΣ πρότεινε να διεξαχθεί και αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων, ακόμη και στην έδρα της Πρέβεζας, χωρίς αυτό να γίνει αποδεκτό.