Καταχρηστική απόφαση στέλνει τον αγώνα στο Αγρίνιο 

Αθλητικά

Μπροστά σε μια δεύτερη προσπάθεια για εξυπηρέτηση του Παναθηναϊκού εις βάρος του ΠΑΣ βρίσκεται η γιαννιώτικη ομάδα, μετά την αναβολή της αναμέτρησης την περασμένη εβδομάδα στους «Ζωσιμάδες» με το πρόσχημα της ακαταλληλότητας του γηπέδου. 

Από χθες το πρωί δημοσιεύματα ακόμη και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφεραν ότι το παιχνίδι είναι «στον αέρα», λόγω της κατάστασης του γηπέδου, κάτι που δεν ισχύει μιας και ο παγετός ήταν σχετικά ήπιος στην περιοχή μας και μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν το γήπεδο ήταν καθόλα έτοιμο για να φιλοξενήσει τον αγώνα. 

Το μεσημέρι, η ΕΠΟ χωρίς να ρωτήσει την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και κυρίως χωρίς να ελέγξει την κατάσταση του γηπέδου, καταχρηστικά, όρισε ως έδρα της αναμέτρησης το γήπεδο του Αγρινίου, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις από τον ΠΑΣ, τους φιλάθλους, αλλά και από φορείς.

Η απόφαση εκθέτει και την ΕΠΟ αλλά και τον ΠΑΟ, που δεν επιθυμούσε να παίξει την περασμένη Πέμπτη στους «Ζωσιμάδες» για να είναι ξεκούραστος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έβαλε το χεράκι του για να γίνει το παιχνίδι στο Αγρίνιο, όπου τη Δευτέρα αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό και δε θα χρειαστεί να μετακινηθεί καν…

 

Προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η ΠΑΕ

 

Ως αποτέλεσμα, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αποφάσισε να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, που σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα πρέπει να συνέλθει σήμερα και να αποφασίσει. 

Στην επιστολή της η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ προς την ΕΠΟ, χαρακτηρίζει την απόφαση αντίθετη στους κανονισμούς της ΕΠΟ για το κύπελλο και ως εκ τούτου «αυθαίρετη, αβάσιμη και μη περιέχουσα την επιβεβλημένη επαρκή αιτιολογία, γεγονός που γεννά και πολλά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της».

Σημειώνεται στη συνέχεια, ότι δεν έγινε κάποια αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατάλληλος, αλλά απολύτως έτοιμος για τη διεξαγωγή του αγώνα.

«Μόνος αρμόδιος να αποφασίζει για αυτό, είναι ο διαιτητής του αγώνα, τονίζει η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στα Ιωάννινα και εφόσον η διοργανώτρια δεν έχει κάνει αυτοψία, «θεωρούμε την ως άνω απόφαση παράτυπη, παράνομη και καταχρηστική». Κατόπιν των ανωτέρω και άλλων που αναφέρονται στην επιστολή και στην προσφυγή του ΠΑΣ, όπως το ότι ο Παναθηναϊκός πρόλαβε και έκανε κράτηση σε ξενοδοχεία του Αγρινίου για τη διαμονή του εκεί, πριν όμως η απόφαση κοινοποιηθεί στον ΠΑΣ, αλλά και τη ζημία που θα υποστεί ο ΠΑΣ από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις, η ΠΑΕ ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης αλλαγής της έδρας.

 

Η στάση ΕΠΟ

 

Από την πλευρά της η ΕΠΟ τονίζει πως είχε ζητήσει γραπτή δέσμευση για την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων», όπως τουλάχιστον αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Στη διάρκεια των πολλών τηλεφωνικών επικοινωνιών, τις τελευταίες 48 ώρες, μεταξύ των κ.κ. Χριστοβασίλη και Γαβριηλίδη, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα αρνήθηκε να δεσμευθεί στην καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, παρείχε δε δια του εκπροσώπου της συστηματικά αντιφατικές και αντικρουόμενες πληροφορίες στην Ομοσπονδία, αναφορικά με την πραγματική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του “Ε.Σ.Ι. Ζωσιμάδες”. Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά να προβεί σε οποιαδήποτε σχετική επίσημη γραπτή ενημέρωση της Ομοσπονδίας».

 

Έντονη δυσαρέσκεια και από την Περιφέρεια 

 

Ακόμη, η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει την έκπληξή της και την απορία της για μια από τις πιο παράξενες αποφάσεις που έχουν παρθεί σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Χωρίς καμία απολύτως, δια ζώσης εξέταση, της κατάστασης του γηπέδου των «Ζωσιμαδών» και σε μια εβδομάδα που οι καιρικές συνθήκες είναι άριστες για τα Γιάννενα, η ΕΠΟ αποφάσισε και… «διέταξε» τη μεταφορά της έδρας του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό, στο Αγρίνιο.

Σε επικοινωνία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, κ. Παντελή Κολόκα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, υπήρξε η ενημέρωση πως δυο 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα, ο χλοοτάπητας του γηπέδου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η οποία επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα, υπό αυτές τις συνθήκες. 

Επίσης, γνωστοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη πως τα συνεργεία του ΠΕΑΚΙ, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, εργάζονται εδώ και μέρες για την προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο πως οι παρούσες καιρικές συνθήκες προβλέπονται για την πόλη των Ιωαννίνων, μέχρι και την Παρασκευή, η Περιφέρεια Ηπείρου αφενός δεν κατανοεί την ουσία της απόφασης της ΕΠΟ για ορισμό του αγώνα στο Αγρίνιο και αφετέρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της προς την διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου, που προχώρησε σε μια απόφαση η οποία προκαλεί το κοινό αίσθημα και είναι ξεκάθαρο πως είναι σε βάρος όχι μόνο της ομάδας του ΠΑΣ, αλλά κυρίως σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερείας. 

 

«Βλέπουμε ένα παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της πόλης»

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ δηλώνοντας έκπληκτη για την απόφαση της ΕΠΟ, τονίζοντας πως αυτή ελήφθη χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος του χώρου, ενώ ενημερώνει ότι χθες Τρίτη, δύο 24ωρα πριν τον αγώνα, ο χλοοτάπητας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, που επιτρέπει άνετα τη διεξαγωγή του αγώνα.

«Σε κανένα γήπεδο της Ευρώπης, ακόμα και σε περιοχές που επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες, δεν έχει αναβληθεί ή μεταφερθεί αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αλλά ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είναι στην ίδια και καλύτερη κατάσταση από το 80% των αγωνιστικών χώρων της σούπερ λίγκας. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Τα προβλήματα είναι δεδομένα και εγνωσμένα, αλλά με συνεργασία και δουλειά μπορούν να περιοριστούν ή και να εξαλειφθούν. Τουλάχιστον όμως, αυτή η κριτική ας γίνεται με βάση αληθινά γεγονότα και όχι με εικασίες και συμπεράσματα που δεν έχουν βάση. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι με βάση τις εικασίες και τα λανθασμένα συμπεράσματα, η διοργανώτρια αρχή λαμβάνει αποφάσεις που δεν απηχούν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές συνθήκες. Δυστυχώς, αντί για το παιχνίδι που παίζεται στον αγωνιστικό χώρο, βλέπουμε ένα «παιχνίδι» που παίζεται τελικά σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων», αναφέρει η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ.