2ΟΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Δεκάδες αθλητές στην Πρέβεζα την Κυριακή

Αθλητικά

Δεκάδες αθλητές θα βρίσκονται την Κυριακή 23 Ιουνίου στην Πρέβεζα και σταθούν στη γραμμή εκκίνησης του 2ου Παράκτιου Κολυμβητικού Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας «Μπούκα».

Ο αγώνας στηρίζεται από τον Ναυτικό Όμιλο Πρέβεζας και είναι το αποτέλεσμα ιδέας ντόπιων αθλητών.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει διαδρομές 3 και 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων θα έχει ως εκκίνηση το αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα και ως τερματισμό την θαλάσσια περιοχή μπροστά από το μνημείο του Ναύτη. Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα έχει ως εκκίνηση την θαλάσσια περιοχή της Δροσιάς και ως τερματισμό την θαλάσσια περιοχή μπροστά από το μνημείο του ναύτη.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι άνω των 18 ετών.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τις παρακάτω ηλιακές κατηγορίες: 18-25, 26-35, 36-45, 46-55, 56-65, 65+.

Εκτός όμως από τον αγώνα της Κυριακής, όπως ανέφερε ο Αντώνης Χρήστου, ένας από τους εμπνευστές του αγώνα, μιλώντας στο ITV το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και μία παράλληλη εκδήλωση, με ενημερωτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, αφού διακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έκθεση ζωγραφικής.

 

Μέγας χορηγός η DAIKIN

 

Η Daikin Hellas, πάντα πιστή στη δέσμευσή της για τη βελτίωση ποιότητας ζωής των Ελλήνων και πάντα στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της, αναλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε όλη τη χώρα, αλλά και δράσεις πιο εξειδικευμένες, στοχευμένες στην υποστήριξη των επιμέρους τοπικών κοινωνιών.

Αυτό το μήνα η Daikin Hellas ανέλαβε Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης «Γιορτή για την Κολύμβηση και το Περιβάλλον» (22 Ιουνίου, 2019) αλλά και του 2ου Παράκτιου Κολυμβητικού Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης (23 Ιουνίου 2019). Ο αγώνας διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ναυτικού Ομίλου Πρέβεζας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γιορτή θα γίνουν ομιλίες από εκπροσώπους τοπικών αρχών και συλλόγων, δημοπρασία έργων τέχνης για κοινωφελείς σκοπούς, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αλλά και live μουσικές εκδηλώσεις. Σε ότι αφορά στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης, πρόκειται για δύο διαδρομές, 3 και 5 χιλιομέτρων, κατά μήκος της ακτογραμμής της Πρέβεζας.

Ο κ. Θωμάς Μπανάκας, Section Manager After Sales της Daikin Hellas, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Ιδανικού Κλίματος που αποτελεί βασική αξία της Daikin, συμπεριλαμβάνεται και η επιδίωξη της ευεξίας και της καλλιέργειας υγιεινών και θετικών συνηθειών, όπως ο αθλητισμός και η ενασχόληση με το περιβάλλον. Είμαστε υπερήφανοι που αναλάβαμε αυτή τη χορηγία και ευελπιστούμε στο μέλλον να έχουμε κι άλλες ευκαιρίες να υποστηρίξουμε ανάλογες δραστηριότητες.»