Ζήτηση παρά τις ακριβές τιμές

Τοπικά

Πασχαλινά κουλούρια, τσουρέκια με σοκολάτα, σοκολατένια αυγά περίτεχνα διακοσμημένα και δεκάδες άλλα σοκολατένια πασχαλινά είδη περιμένουν στις προθήκες των καταστημάτων

Πασχαλινά κουλούρια, τσουρέκια με σοκολάτα, σοκολατένια αυγά περίτεχνα διακοσμημένα και δεκάδες άλλα σοκολατένια πασχαλινά είδη περιμένουν στις προθήκες των καταστημάτων, με την κίνηση στα ζαχαροπλαστεία να είναι αυξημένη, καθώς πρόκειται για περίοδο που τα βαφτιστήρια έχουν την τιμητική τους.

Η ακρίβεια όμως, «χτυπά» και αυτές τις αγορές με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές στο σύνολο σχεδόν των προϊόντων, τα οποία είναι συνδυασμένα με το Πάσχα. Η ακρίβεια δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε τα συγκεκριμένα είδη και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ακόμη και τα διπλάσια χρήματα από αυτά που ξόδεψαν πέρυσι για τις ίδιες αγορές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία οι ανατιμημένες πρώτες ύλες έχουν οδηγήσει σε αύξηση τιμών, ενώ την ίδια ώρα, οι νέες παραλαβές στα άλευρα είναι αυξημένες περίπου κατά 15%, και τα βούτυρα φτάνουν και το 18%.

Στα ζαχαροπλαστεία Μάντζιος υπάρχει ένα μεγάλο εύρος τιμών ειδικά στα σοκολατένια είδη ώστε να μπορεί να καλυφθεί κάθε τσέπη με τις τιμές των σοκολατένιων αυγών να ξεκινούν από πέντε ευρώ και ανάλογα με το μέγεθος και τον διάκοσμο, μπορεί να φτάσουν και τα 40 ευρώ.

Πρώτα σε ζήτηση παραμένουν επίσης  τα πασχαλινά κουλούρια και το τσουρέκι γεμιστό ή όχι.  Όπως μας εξήγησε υπάλληλος των ζαχαροπλαστείων Μάντζιος παρά την ακρίβεια, οι καταναλωτές αγοράζουν όλα όσα χρειάζονται για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Μάλιστα, και φέτος πολλοί πελάτες επιλέγουν να φέρουν τα δικά τους υλικά προκειμένου να παρασκευάσουν τα ζαχαροπλαστεία τα δικά τους κουλούρια, μια διαδικασία η οποία έχει διαφορετικό κόστος το οποίο μπορεί να φτάσει τα 18 ευρώ το κιλό.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ