Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

Τοπικά

Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

Ο Άρης Μπαρτζώκας τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στην διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης και προσπαθεί να βάλει, όπως ο ίδιος λέει, «μια τάξη στην αταξία…».

Στο προσκήνιο θέτει τους ελέγχους και τις υδρομετρήσεις που φέρνουν στο φως και άλλες παραμέτρους, καθώς φαίνεται πως μεγάλοι οργανισμοί δεν έχουν υδρομετρητές με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα θέματα αυτά, μαζί με πολλά άλλα, ο κ. Μπαρτζώκας θα τα φέρει για συζήτηση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. «Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στην αταξία.

Για παράδειγμα στο Πέραμα δεν γινόταν υδρομέτρηση. Έγινε αυτό για πρώτη φορά πριν από λίγο διάστημα και ξεκινήσαμε μια σειρά μετρήσεων στα χωριά όλης της γύρω περιοχής…», είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο θέμα είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ οι υδροκλοπές, καθώς εντοπίζονται από τα συνεργεία να μην υπάρχουν ρολόγια, ενώ γίνεται χρήση νερού…

«Εντοπίζονται μεγάλες περιπτώσεις υδροκλοπής», λέει χαρακτηριστικά χωρίς όμως να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες έως ότου έρθει για συζήτηση και αποφάσεις το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει προηγηθεί η σχετική ενημέρωση των φορέων και με έγγραφα και είναι ενήμεροι για τις κυρώσεις και τις συνέπειες που υπάρχουν όταν εντοπιστεί απουσία υδρόμετρου.

Μεγάλο θέμα είναι οι καταμετρήσεις καθώς εκατοντάδες πολίτες διαμαρτύρονταν και συνεχίζουν να το κάνουν για απουσία μετρήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους λογαριασμούς νερού.

Οι καταμετρητές είναι λίγοι και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην μέτρηση και φυσικά στο τιμολόγιο που φτάνει στον καταναλωτή. «Είναι δεδομένο ότι ο αριθμός των καταμετρητών δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να είναι. Παρακαλώ τους πολίτες να ενημερώνουν την υπηρεσία για σπασμένα υδρόμετρα ή για άλλα ζητήματα που μπορεί να αφορούν την ΔΕΥΑΙ».

Τέλος, αναφορικά για τους μεγάλο οφειλέτες είπε ότι «υπάρχουν λογαριασμοί που εκδίδονται σε καταναλωτές που δεν υφίστανται…οι μεγάλο οφειλέτες θα πάνε τα ποσά στην εφορία. Είναι αδιανόητο να χρωστούν τεράστια ποσά στην επιχείρηση και να μην αποδίδονται. Υπήρχε μια παύση εξαιτίας και του κορωνοϊού και των μέτρων που είχαν ληφθεί αλλά στο επόμενο διάστημα θα κινηθούν οι διαδικασίες απόδοσης των προστίμων στις φορολογικές αρχές».

 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ