Υποσχέθηκε ενίσχυση υποδομών και χρηματοδοτικών εργαλείων

Τοπικά

Ενίσχυση στα πλαίσια του εφικτού υποσχέθηκε από τα Γιάννενα στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του υφυπουργού, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων όπου τον περίμενε η πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και μέλη του Συλλόγου ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων προκειμένου να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα κτιριακά προβλήματα όσο και με την καθημερινή λειτουργία των δικαστηρίων και των άλλων υπηρεσιών, με τον υφυπουργό να συνοδεύουν οι βουλευτές ΝΔ Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα.

Ο κ. Κώτσηρας υποστήριξε ότι στόχος της συνάντησης είναι να ακούσει τους εκπροσώπους και να ανταλλάξει μαζί τους σκέψεις και προτάσεις για την επίλυση διαδικαστικών θεμάτων.

Αναφορικά με το μεγάλο αίτημα που αφορά το Δικαστικό Μέγαρο ο υφυπουργός ερωτηθείς είπε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενισχύσει το δικαστικό μέγαρο των Ιωαννίνων με χρηματοδοτήσεις που εγκρίθηκαν από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων κατά το 2021-2022.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης  έχει ενισχύσει τα Δικαστικά μέγαρα ανάμεσα σε αυτά και των Ιωαννίνων.  Υπάρχει μια αναλυτική λίστα χρηματοδοτήσεων που εγκρίθηκαν. Θα συνεχίσουμε να τα ενισχύουμε και με χρηματοδοτικά εργαλεία και με προσωπικό όπου είναι εφικτό, προκειμένου να υπάρχει μια ομαλή καθημερινότητα για όλο το νομικό κόσμο, αλλά κυρίως και μια ομαλή πρόσβαση όλων των πολιτών στη Δικαιοσύνη προκειμένου να έχουν πραγματική δυνατότητα να απευθυνθούν, στο ύστατο καταφύγιο που είναι για κάθε πολίτη, ο χώρος της Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ανάγκη ψηφιοποίησης πολλών καθημερινών λειτουργιών ο κ. Κώτσηρας υπογράμμισε ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης σε πολλά δικαστήρια της χώρας».

Εθιμοτυπικά στον Δήμαρχο

Συνεργασία με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, είχε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του τελευταίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως η λειτουργία των υποδομών όπως το Δικαστικό Μέγαρο «Χρειάζονται βελτιώσεις, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα και τους εργαζόμενους και τους πολίτες και συμφωνήσαμε την συμβολή του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ